Ασηπτική Συσκευασία, aseptic packaging
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μέθοδος συσκευασίας τροφίμων σύμφωνα με την οποία το τρόφιμο και η συσκευασία αποστειρώνονται ξεχωριστά και στη συνέχεια το τρόφιμο συσκευάζεται στο συγκεκριμένο υλικό υπό αποστειρωμένες συνθήκες. Το τρόφιμο έχει επεξεργαστεί θερμικά βάσει των συγκεκριμένων απαιτήσεων που επιβάλλει η σύνθεσή του και τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά (pH, υφή κλπ) σε κατάλληλες εγκαταστάσεις (εναλλάκτες πλακοειδείς, σωληνωτούς κλπ) και στη συνέχεια εφόσον ψυχθεί σε θερμοκρασίες συνήθως χαμηλότερες από 35οC, συσκευάζεται στο αποστειρωμένο υλικό σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Η αποστείρωση του υλικού γίνεται με χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου. Κατά παρόμοιο τρόπο δημιουργείται και η αποστείρωση του χώρου συσκευασίας με συνδυασμό θερμού αέρα και /ή χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου. Η τεχνολογία αυτή έχει πάρα πολύ εξελιχθεί και ενώ οι αρχικές εφαρμογές αφορούσαν κυρίως υγρά προϊόντα (πχ γάλα) τώρα χρησιμοποιείται και για τρόφιμα που περιέχουν και στερεά τεμάχια που διατηρούνται είτε εκτός είτε εντός ψυγείου.

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.