Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Βρέφη, παιδιά, έφηβοι Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, το Υπουργείο ξεκινά δωρεάν διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία της Ελλάδας προκειμένου να ενταχθεί η χώρα σε σχετικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του προγράμματος, που ξεκινά τον Φεβρουάριο του 2013, είναι η καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών που ζουν στην Ελλάδα, φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Υπουργός Παιδείας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, συμφώνησε πως το φαινόμενο θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους.

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.