Διατροφή Διατροφή & Υγεία Άλλα νοσήματα Η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών μειώνει τον κίνδυνο για Πάρκινσον

Η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών μειώνει τον κίνδυνο για Πάρκινσον
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών μειώνει τον κίνδυνο για Πάρκινσον

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα φλαβονοειδών βοηθούν στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology.

Ο Xiang Gao, MD, PhD, του Brigham and Women's Hospital και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ πραγματοποίησε τη μελέτη και ανακάλυψε ότι οι άντρες που κατατάχθηκαν, βάσει του συνόλου της πρόσληψης φλαβονοειδών μέσω διατροφής, στο υψηλότερο πεμπτημόριο είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με νόσο του Πάρκινσον, σε σύγκριση με εκείνους στο χαμηλότερο πεμπτημόριο.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε σημαντική συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης φλαβονοειδών και του κινδύνου εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον στις γυναίκες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 49.281 άνδρες και 80.336 γυναίκες. Όλοι απάντησαν σε ένα έγκυρο ερωτηματολόγιο για τη διατροφική πρόσληψη φλαβονοειδών. Κατά τη διάρκεια των 20 περίπου χρόνων της μελέτη 438 άνδρες και 67 γυναίκες είχαν διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον.

Περαιτέρω αναλύσεις αποκάλυψαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη ανθοκυανών και μούρων συσχετίστηκε, με μείωση κατά 24% και 23%, αντίστοιχα, του κινδύνου εμφάνισης της νόσου.

Τα φλαβονοειδή που εξετάστηκαν στη μελέτη ήταν φλαβανόνες, ανθοκυανίνες, φλαβαν-3-ολών, φλαβονόλες, φλαβόνες, και πλούσια σε φλαβονοειδή τρόφιμα μεταξύ των οποίων το τσάι, τα μούρα, τα μήλα, το κόκκινο κρασί, και το πορτοκαλί / χυμός πορτοκαλιού. Τα φλαβονοειδή μπορεί επίσης να ληφθούν με λήψη συμπληρωμάτων.

Πηγή:foodconsumer/sciencedaily

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.