Διατροφή Διατροφή & Υγεία Άλλα νοσήματα H σοκολάτα μπορεί να νικήσει τον επίμονο βήχα

H σοκολάτα μπορεί να νικήσει τον επίμονο βήχα
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

H σοκολάτα μπορεί να νικήσει τον επίμονο βήχα

Η σοκολάτα αποδεικνύεται αποτελεσματική θεραπεία για τον κοινό βήχα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μία ένωση του κακάο φαίνεται ότι μειώνει τα συμπτώματα του οξέος και χρόνιου βήχα.

Περίπου 300 άτομα με επίμονο βήχα πήραν μέρος σε μια κλινική δοκιμή σε 13 νοσοκομεία του NHS, όπου τους δίνονταν η φυσική χημική ουσία θεοβρωμίνη, που προέρχεται από την ακατέργαστη σοκολάτα, δύο φορές την ημέρα για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις το 60% των ασθενών ένοιωσαν ανακούφιση.

Οι ερευνητές λένε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μπάρας μαύρης σοκολάτας μπορεί να περιέχει αρκετή ποσότητα από την δραστική ουσία για να ανακουφίσει από το χρόνιο βήχα.

Ωστόσο, δεν αποτελεί θεραπεία – τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν μόλις τελείωσε η θεραπεία.

Προγενέστερη μελέτη του National Heart and Lung Institute έδειξε ότι η θεοβρωμίνη μπλοκάρει τη δράση των αισθητήριων νεύρων και τελικά σταματά το βήχα. Βρέθηκε ότι είναι πιο αποτελεσματική από ό,τι η ευρέως χρησιμοποιούμενη κωδεΐνη.

Το ποσό της θεοβρωμίνης που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν μια εφάπαξ δόση των 1000 mg. Τα τριάντα περίπου γραμμάρια πικρής μαύρης σοκολάτα περιέχουν περίπου 450 mg, ενώ η ίδια ποσότητα γλυκιάς μαύρης σοκολάτας έχει 150mg και σοκολάτας γάλακτος περίπου 60mg.

Ο κύριος ερευνητής καθηγητής Alyn Morice, επικεφαλής της Hull Cough Clinic, δήλωσε: «Αυτή η νέα κάψουλα που χρησιμοποιούμε φαίνεται πολύ αποτελεσματική». Πρόσθεσε ότι τρώγοντας μια μπάρα μαύρης σοκολάτας την ημέρα που έχει υψηλά επίπεδα της ουσίας μπορεί να έχει αποτελεσματική επίδραση στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με επίμονο βήχα, μολονότι η κατανάλωση σοκολάτας σε καθημερινή βάση μπορεί να έχει άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση του βάρους κλπ.

Πηγή:dailymail

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.