Διατροφή Διατροφή & Υγεία Άλλα νοσήματα Μπύρα για το κρυολόγημα; Κι όμως ΝΑΙ!

Μπύρα για το κρυολόγημα; Κι όμως ΝΑΙ!
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Μπύρα για το κρυολόγημα; Κι όμως ΝΑΙ!

Όλοι μας σκεφτόμαστε ότι ένα αχνιστό ρόφημα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα η μπύρα έχει τα ίδια αποτελέσματα.

Μια νέα ιαπωνική μελέτη δείχνει ότι ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στη μπύρα μπορεί να προστατεύσει από το συνάχι.

Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη, είναι αποτελεσματική έναντι του ιού του αναπνευστικού συγκυτίου (RS) και βρέθηκε να έχει αντι-φλεγμονώδη δράση.

Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες στα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμος εμβολιασμός που να παρέχει προστασία.

Ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών, ο ιός RS μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος στους ενήλικες.

Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τα οφέλη της μπύρας στην υγεία.

Τον Νοέμβριο, ο Alexis Nasard, γενικός εμπορικός διευθυντής της Heineken, ανακοίνωσε ότι η μπύρα δεν ήταν μόνο φυσική, αλλά «υγιεινή».

Σε συνέντευξή του στο CNBC, πρόσθεσε ότι η μπύρα έχει λιγότερες θερμίδες από πολλά ροφήματα ή ποστά, όπως ένα ποτήρι γάλα. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μπύρας μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των οστών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πυρίτιο.

Το μέταλλο είναι σημαντικό για την αύξηση και ανάπτυξη των οστών και του συνδετικού ιστού και βοηθά στη μείωση του κινδύνου για οστεοπόρωση.

Ενώ οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μπύρα μπορεί να είναι επωφελής για ορισμένους ανθρώπους πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους, αφυδάτωση και πλήθος άλλους κινδύνους.

Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στη μπύρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπύρας, ο Καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη πει ότι και μία μόνο μονάδα μπύρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

Πηγή: dailymail

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.