Διατροφή Διατροφή & Υγεία Άλλα νοσήματα Τα σπαράγγια καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο

Τα σπαράγγια καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα σπαράγγια καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο

Αμερικανοί ειδικοί τροφίμων θυμίζουν στους γλεντζέδες της Πρωτοχρονιάς ότι τα σπαράγγια μπορούν να προστατεύσουν από τον πονοκέφαλο.

Το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) ανακοίνωσε ότι μια μελέτη (που δημοσιεύθηκε το 2009) από ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών και του Πανεπιστημίου Jeju της Νότιας Κορέας βρήκε ότι τα αμινοξέα και τα μέταλλα που βρίσκονται σε εκχύλισμα σπαραγγιών μπορεί να ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο που οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και να προστατεύσει τα κύτταρα του ήπατος από τις τοξίνες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Β.Υ. Kim δήλωσε ότι η χρόνια χρήση αλκοόλ προκάλεσε οξειδωτικό στρες στο ήπαρ, καθώς και δυσάρεστες σωματικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τον πονοκέφαλο.

"Οι κυτταρικές τοξικότητες υποχώρησαν σημαντικά, σε απόκριση στη θεραπεία με τα εκχυλίσματα των φύλλων και των βλαστών σπαραγγιού", ανέφερε σε δήλωσή του ο Kim. "Τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν ενδείξεις για το πώς οι βιολογικές λειτουργίες του σπαραγγιού μπορεί να συμβάλουν στην άμβλυνση του πονοκεφάλου λόγω αλκοόλ και να προστατεύσουν τα ηπατικά κύτταρα".

Τα σπαράγγια καταναλώνονται ευρέως σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται ως φυτικό φάρμακο λόγω των αντικαρκινικών, αντιμυκητιασικών, αντιφλεγμονωδών και διουρητικών ιδιοτήτων τους, ανέφεραν αξιωματούχοι του IFT.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Journal of Food Science.

Πηγή:UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.