Διατροφή Διατροφή & Υγεία Άλλα νοσήματα Τα προβιοτικά βοηθούν τους ασθενείς με HIV

Τα προβιοτικά βοηθούν τους ασθενείς με HIV
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα προβιοτικά βοηθούν τους ασθενείς με HIV

Τα αντιρετροϊκά φάρμακα (ARV) είναι η θεραπεία πρώτης γραμμής για τους ασθενείς με HIV. Ωστόσο, τα οροθετικά άτομα που λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία εξακολουθούν να έχουν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τα μη μολυσμένα άτομα. Κατά τη διάρκεια της μόλυνσης, οι ασθενείς με HIV αναπτύσσουν φλεγμονή που βλάπτει τα τοιχώματα των εντέρων (βλεννογόνος του εντέρου), επιτρέποντας στα εντερικά μικρόβια να διαφύγουν και να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας μια απειλητική για τη ζωή συστηματική λοίμωξη.

Η υγεία του βλεννογόνου του εντέρου επηρεάζεται σημαντικά από συμπληρώματα βακτηρίων στο έντερο και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα προβιοτικά ωφελούν τις εντερικές διαταραχές των ασθενών, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ηλοίμωξη από C. difficile και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.

Σε αυτό το τεύχος του Journal of Clinical Investigation, ερευνητές με επικεφαλής τον Jason Brenchley του Εθνικό Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατέδειξαν ότι τα προβιοτικά συμπληρώματα μπορεί να ωφελήσουν τους ασθενείς με HIV. Ο Brenchley και οι συνεργάτες αντιμετώπισαν μολυσμένους μακάκους είτε μόνο με αντιρετροϊκή θεραπεία είτε με αντιρετροϊκή σε συνδυασμό με ένα μείγμα των προβιοτικών. Οι μακάκκοι που αντιμετωπίστηκαν με προβιοτικά ενίσχυσαν τη γαστρεντερική λειτουργία του ανοσοποιητικού και μείωσαν τη φλεγμονή σε σύγκριση με τους μακάκκους στους οποίους χορηγήθηκε μόνο αντιρετροϊκή αγωγή.

Πηγή: eurekalert

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.