Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρδιαγγειακά νοσήματα Τα μήλα αγαπούν την καρδιά

Τα μήλα αγαπούν την καρδιά
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα μήλα αγαπούν την καρδιά

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση -μια ομάδα με υψηλό κίνδυνο καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου- που έτρωγαν δύο μήλα την ημέρα είχαν μειωμένη χοληστερόλη κατά 25%.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δήλωσε ότι στη μελέτη συμμετείχαν 160 γυναίκες που είχαν περάσει την εμμηνόπαυση. Οι μισές έτρωγαν 75 γραμμάρια ξηρά μήλα την ημέρα - το ισοδύναμο δύο μεσαίου μεγέθους φρέσκων μήλων - και οι άλλες μισές έτρωγαν την ίδια ποσότητα δαμάσκηνων. Η κάθε εθελόντρια υποβαλλόταν σε αιματολογικές εξετάσεις κάθε τρεις μήνες επί ένα χρόνο. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, έδειξε ότι μετά από τρεις μήνες τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης στην ομάδα που έτρωγε τα μήλα έπεσαν κατά 9% και η χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη, η «κακή» χοληστερόλη, μειώθηκε κατά 16%. Τα επίπεδα ήταν ακόμη χαμηλότερα μετά από έξι μήνες, με την ολική χοληστερόλη να μειώνεται κατά 13 % και τα επίπεδα της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης κατά 24%. Τα δαμάσκηνα μείωσαν ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερόλης.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.