Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρδιαγγειακά νοσήματα Τα ωμέγα-3 προστατεύουν την καρδιά

Τα ωμέγα-3 προστατεύουν την καρδιά
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα ωμέγα-3 προστατεύουν την καρδιά

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, κύρια πηγή των οποίων είναι τα λιπαρά ψάρια, μπορούν να μειώσουν τις πρωτεΐνες που προκαλούν φλεγμονή, η οποία σχετίζεται με την καρδιακή νόσο και τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Η επικεφαλής της μελέτης Janice Kiecolt-Glaser της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Οχάιο, δήλωσε ότι στους συμμετέχοντες στη μελέτη, είτε υπέρβαρους είτε παχύσαρκους, δόθηκαν συμπληρώματα σε διαφορετικές δόσεις, ενώ κάποιοι πήραν ψευδοφάρμακο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Brain, Behavior and Immunity βρήκε ότι τόσο οι υψηλότερες όσο και οι χαμηλότερες δόσεις ωμέγα-3 βοήθησαν στη μείωση της φλεγμονής.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της, τα άτομα που είτε δεν μπορούν να τρώνε συχνά ψάρια, είτε δεν τους αρέσουν, μπορούν να λάβουν συμπληρώματα, τα οποία ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση.

Ο καθένας μπορεί να βιώσει φλεγμονή, αλλά η έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας έδειξε ότι θα μπορούσε να αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα στα άτομα με υπερβολικό σωματικό λίπος, τόνισε η Kiecolt-Glaser.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.