Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρδιαγγειακά νοσήματα H υγιεινή διατροφή προστατεύει από υποτροπή του εμφράγματος

H υγιεινή διατροφή προστατεύει από υποτροπή του εμφράγματος
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

H υγιεινή διατροφή προστατεύει από υποτροπή του εμφράγματος

Εάν υποφέρετε από καρδιαγγειακή νόσο, μια υγιεινή διατροφή, μπορεί ενδεχομένως να σας προστατεύσει από υποτροπή καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Circulation της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης.

«Ορισμένες φορές οι ασθενείς δεν σκέφτονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή, καθώς τα φάρμακα που λαμβάνουν έχουν ήδη μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη-που είναι λάθος», δήλωσε ο Mahshid Dehghan, του McMaster University στο Χάμιλτον του Οντάριο. Πρόσθεσε ότι η αλλαγή στη διατροφή προσφέρει επιπλέον οφέλη από αυτά που παρατηρούνται με την ασπιρίνη, τους ρυθμιστές αγγειοτενσίνης, τα φάρμακα μείωσης των λιπιδίων και τους βήτα αποκλειστές.

Για την έρευνα, 31.546 ενήλικες με μέση ηλικία τα 66,5 έτη, με καρδιαγγειακή νόσο ή βλάβη σε όργανο, τελικού σταδίου, ρωτήθηκαν πόσο συχνά κατανάλωναν γάλα, φρούτα, λαχανικά, ψάρι, δημητριακά, κρέας και πουλερικά τους προηγούμενους 12 μήνες. Ρωτήθηκαν επίσης για τις επιλογές του τρόπου ζωής, όπως κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα και άσκηση. Το συνολικό σκορ καθορίστηκε από την ποσότητα καθημερινής κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και γάλατος και το ποσοστό ψαριών έναντι κρέατος.

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης σχεδόν 5 ετών, σημειώθηκαν 5.190 γεγονότα στους συμμετέχοντες.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι ακολουθούσαν μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή είχαν

  • 35% μείωση του κινδύνου θνησιμότητας από καρδιαγγειακά αίτια,
  • 14% μείωση του κινδύνου για νέες καρδιακές προσβολές,
  • 28% για μείωση του κινδύνου συγγενούς καρδιακής ανεπάρκειας και
  • 19% μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι διατροφικές συνήθειες σε διάφορες μέρη του κόσμου ποίκιλαν σημαντικά. Ωστόσο, η υγιεινή διατροφή συνδέθηκε με την πρόληψη υποτροπιάζουσας καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως, σε χώρες με διαφορετικά οικονομικά επίπεδα, δήλωσε ο Dehghan.

Μια πλούσια σε λαχανικά και φρούτα διατροφή με υψηλότερο ποσοστό ψαριών αντί κρέατος, φάνηκε να είναι περισσότερο ωφέλιμη για την πρόληψη της καρδιακής νόσου παρά για την πρόληψη του καρκίνου, των καταγμάτων ή τραυματισμού.

«Οι γιατροί θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς υψηλού κινδύνου να βελτιώσουν τη διατροφή τους και να λαμβάνουν περισσότερα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και ψάρια», δήλωσε ο Dehghan. «Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την υποτροπή καρδιαγγειακών γεγονότων πέρα από τη φαρμακευτική αγωγή και να σώσει ζωές παγκοσμίως».

Πηγή:sciencenewsline

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.