Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρδιαγγειακά νοσήματα Νέα έρευνα: Οι πολυβιταμίνες δεν προστατεύουν την καρδιά

Νέα έρευνα: Οι πολυβιταμίνες δεν προστατεύουν την καρδιά
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Νέα έρευνα: Οι πολυβιταμίνες δεν προστατεύουν την καρδιά

Η λήψη πολυβιταμινών δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές.

Ο Howard Sesso του Brigham and Women's Hospital δήλωσε ότι μια 11ετής κλινική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 15.000 άντρες γιατροί, ηλικίας 50 ετών και άνω, εξέτασε αν η χρήση πολυβιταμινών θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του η καθημερινή λήψη πολυβιταμίνης μακροπρόθεσμα φάνηκε να μην επιφέρει κίνδυνο, αλλά ούτε ωφέλησε στα σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων πρέπει να ακολουθείται σωστή διατροφή, όπως είναι η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών, και η μείωση της ζάχαρης και του λίπους.

Η μελέτη παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και δημοσιεύθηκε την Journal of the American Medical Association.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.