Νομοθεσία Ειδικές Διατάξεις Λοιπά Ζωϊκής Προέλευσης

Μέλι
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

 

Μέλι

Ενωσιακή νομοθεσία
Η Οδηγία 2001/110 για το μέλι καθορίζει ποιοτικές προδιαγραφές για το μέλι.
Οι προδιαγραφές καθορίζονται σε σχέση με την περιεκτικότητα σε σάκχαρα, σακχαρόζη, την περιεκτικότητα σε υγρασία, σε μη υδατοδιαλυτές ουσίες, την ηλεκτρική αγωγιμότητα και τα ελεύθερα οξέα. Επίσης, περιλαμβάνονται τα ελάχιστα επίπεδα διαστάσης και ένα μέγιστο επίπεδο της υδροξυμεθυλοφουρφουράλης (HMF)

 

Ελληνική Νομοθεσία
Ισχύουν τα όσα περιγράφονται στο άρθρο 67 του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών
Σημειώνεται ότι το άρθρο 67 του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών αναθεωρήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2012. Με την αναθεώρηση αυτή καθορίζεται ότι σε περίπτωση μελιού που προκύπτει από ανάμιξη μελιού από διάφορες χώρες (κράτη μέλη ή/και τρίτες χώρες) θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά στην επισήμανση του μελιού όλες οι χώρες συγκομιδής.
Έτσι δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα αντικατάστασης της ένδειξης αυτής, από μία από τις ενδείξεις, κατά περίπτωση: «μείγμα μελιών Ε.Κ.», «μείγμα μελιών εκτός Ε.Κ.», «μείγμα μελιών Ε.Κ. και εκτός Ε.Κ.», όπως ίσχυε έως τον Ιανουάριο 2012. Για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων προβλέπεται μεταβατική περίοδος 3 μηνών που αρχίζει από 13 Ιανουαρίου 2012.

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwaste



trofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση



 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.