Νομοθεσία Νομοθετικές Εξελίξεις - Νέα Υπό αναθεώρηση η νομοθεσία για τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις

Υπό αναθεώρηση η νομοθεσία για τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Υπό αναθεώρηση η νομοθεσία για τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις

Υπό αναθεώρηση βρίσκεται η κοινοτική νομοθεσία που αφορά στα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικές διατροφικές χρήσεις (PARNUTS). Η ανάγκη για αναθεώρηση προήλθε από δυο βασικούς λόγους:

Πρώτον, η υπάρχουσα νομοθεσία με τις οδηγίες που αναθεωρούνται συνεχώς δημιουργεί προβλήματα τόσο στις επιχειρήσεις τροφίμων όσο και στις αρμόδιες αρχές ως προς την επαλήθευση της εφαρμογής της. Κατά δεύτερον, αρκετά σημεία της υπάρχουσας νομοθεσίας έρχονται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία για τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα.
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση,

  1. Καταργούνται οι  Οδηγίες 2009/39 και 1996/8 καθώς και ο Κανονισμός 41/2009  
  2. Οι Οδηγίες 2006/141, 2006/125, 1999/21 ενοποιούνται σε έναν ενιαίο Κανονισμό
  3. Ειδικές προδιαγραφές για τα τρόφιμα που προορίζονται για αθλητές και διαβητικούς προτείνεται να νομοθετούνται μέσω του Κανονισμού 1924/2006 για τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας
  4. Ειδικές προδιαγραφές για τα τρόφιμα ελεύθερα γλουτένης ή λακτόζης προτείνεται να νομοθετούνται μέσω του Κανονισμού 1169/2011 σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στον καταναλωτή μέσω της επισήμανσης των τροφίμων.
Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.