Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Ελιές & Ελαιόλαδο

Η συγκομιδή της ελιάς

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η συγκομιδή της ελιάς
H ελιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις παραδόσεις των μεσογειακών λαών. Καλλιεργείται πάνω από 4500 χρόνια στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.  Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το λάδι όπως κι εμείς: ως αναντικατάστατη τροφή. Η ελιά υπήρξε σύμβολο σοφίας, αφθονίας και δύναμης.

 
Ελαιόλαδο και Υγεία Ελαιόλαδο και Υγεία

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Το Ελαιόλαδο, ο χυμός της ελιάς είναι το έλαιο που λαμβάνεται από τους καρπούς του ελαιόδεντρου με μηχανικά μέσα και  με φυσική επεξεργασία.

 
Ελιά: Ο ευλογημένος καρπός Ελιά: Ο ευλογημένος καρπός

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η ελιά είναι ο καρπός του ελαιόδεντρου, που είναι το δέντρο σύμβολο των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Αυτός ο μικρός καρπός περιέχει ποικιλία ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων. 

   
Επίδραση των συστατικών του Παρθένου Ελαιολάδου στην υγεία Επίδραση των συστατικών του Παρθένου Ελαιολάδου στην υγεία

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

  Δήμητρα Ξενάκη -  PhD , Δρ Άρης Ξενάκης - Διευθυντής Ερευνών EIE Η μακροζωία πολλών κατοίκων μεσογειακών χωρών και το χαμηλό ποσοστό καρδιαγγειακών νοσημάτων κέντρισε από παλιά το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι πολλά θέματα υγείας συνδέονται στενά με την διατροφή. Το Ελαιόλαδο είναι ένα από τα κύρια συστατικά της μεσογειακής δίαιτας και η κύρια πηγή διαιτητικών...

 
Παρθένο ελαιόλαδο: οι λεπτομέρειες μετράνε… Παρθένο ελαιόλαδο: οι λεπτομέρειες μετράνε…

Συντάχθηκε απο τον/την Δρ. Άρης Ξενάκης

        Η έρευνα για το ελαιόλαδο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία αποδεικνύουν τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Μετά από κάποιες αρχικές μελέτες, όπως η "συγκριτική επιδημιολογική μελέτη των 7 χωρών» [1], η οποία ανέφερε την υπεροχή, όσον αφορά την καρδιαγγειακή υγεία, της μεσογειακής διατροφής, όπου το ελαιόλαδο παίζει κυρίαρχο ρόλο...
   

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.