Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Ξηροί καρποί Οι ευεργετικές ιδιότητες των κελυφωτών φυστικιών

Οι ευεργετικές ιδιότητες των κελυφωτών φυστικιών
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Οι ευεργετικές ιδιότητες των κελυφωτών φυστικιών

Όλοι οι ξηροί καρποί ωφελούν την καρδιά, αλλά ερευνητές βρήκαν ότι τα κελυφωτά φιστίκια, όταν εντάσσονται σε μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων, μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο Γυναικών του Τέξας βρήκε ότι τα κελυφωτά φιστίκια περιέχουν γ-τοκοφερόλη - μια μορφή της βιταμίνης Ε – που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για τα οφέλη, δήλωσε ο Phil Lempert, ένας αναλυτής της βιομηχανίας τροφίμων.

Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν είτε να συνεχίσουν με την συνηθισμένη διατροφή τους είτε να ακολουθήσουν την κανονική διατροφή τους προσθέτοντας περίπου 100 φυστίκια την ημέρα. Ένα μήνα μετά, όσοι έτρωγαν φυστίκια είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα της γ-τοκοφερόλης στο αίμα τους σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν.

Η βιταμίνη Ε αποτελείται από μια ποικιλία λιποδιαλυτών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της γ-τοκοφερόλης. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε δρουν ως αντιοξειδωτικά, συμβάλλοντας στην πρόληψη των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και επιτρέπει τη σωστή επικοινωνία των κυττάρων.

"Τα κελυφωτά φιστίκια είναι όχι μόνο μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, αλλά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β - ειδικά Β6, η οποία είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα και βοηθά στην προώθηση της ορθής διάσπασης των σακχάρων και του άμυλου", δήλωσε ο Lempert.

Τα κελυφωτά φιστίκια περιέχουν σίδηρο, το οποίο ενισχύει τη ροή του οξυγόνου σε όλο το σώμα και βοηθάει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Πηγή: UPI

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.