Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Έρευνα : Η βιταμίνη C βοηθά τα μωρά των καπνιζουσών εγκύων

Έρευνα : Η βιταμίνη C βοηθά τα μωρά των καπνιζουσών εγκύων
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Έρευνα : Η βιταμίνη C βοηθά τα μωρά των καπνιζουσών εγκύων

Όταν οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν λαμβάνουν βιταμίνη C επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας των νεογνών.

Η Dr. Cindy McEvoy, αν. καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Oregon Health & Science University, δήλωσε ότι σε πρόσφατη μελέτη συμμετείχαν 159 νεογνά, οι μητέρες των οποίων κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Οι έγκυες τυχαιοποιήθηκαν προκειμένου να λαμβάνουν είτε 500 mg βιταμίνης C είτε εικονικό φάρμακο - πριν από τις 22 εβδομάδες κύησης έως και τη γέννηση των παιδιών.  Μελετήθηκαν και 76 μη καπνίζουσες μητέρες.

Το καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν η μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας των νεογνών, περίπου 48 ώρες μετά τον τοκετό.

"Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των πνευμόνων του αναπτυσσόμενου μωρού", δήλωσε η McEvoy και πρόσθεσε ότι τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η καθημερινή λήψη βιταμίνης C (500 mg / ημέρα) από καπνίζουσες έγκυες βελτιώνει σημαντικά τους δείκτες των πνευμονολογικών εξετάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν περίπου 48 ώρες μετά τον τοκετό.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας, στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.