Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Η δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί υπέρταση στα παιδιά

Η δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί υπέρταση στα παιδιά
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί υπέρταση στα παιδιά

Τα παιδιά των μητέρων που ακολουθούν χαμηλή σε πρωτεΐνες διατροφή είναι πιθανότερο να αναπτύξουν υπέρταση ως ενήλικες, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Οι Drs.Haijun Gao, Uma Yallampalli και Chandra Yallampalli του Πανεπιστημίου του Τέξας, δήλωσαν ότι σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους, τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης της μητέρας σχετίστηκαν με δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, που προκαλείται από μειωμένη δραστηριότητα ενός ενζύμου που αδρανοποιεί την τεστοστερόνη.

Αυτή η αυξημένη τεστοστερόνη φτάνει στο έμβρυο και αυξάνει την ευαισθησία των απογόνων για υπέρταση.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν προκληθεί είτε από αυξημένη δραστηριότητα ενός ενζύμου που παράγει τεστοστερόνη ή από μειωμένη δραστηριότητα ενός ενζύμου που μειώνει την τεστοστερόνη, συγκεκριμένα του Hsd17b2, που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε ένα λιγότερο ισχυρό ανδρογόνο, την ανδροστενεδιόνη.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι στους αρουραίους η έκφραση του Hsd17b2 επηρεάστηκε από τον περιορισμό της πρωτεΐνης σε δύο τμήματα του πλακούντα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μείωση της έκφραση του Hsd17b2 μπορεί να επιτρέψει να φθάσει στο έμβρυο περισσότερη τεστοστερόνη και να διαδραματίσει ρόλο στον εμβρυϊκό προγραμματισμό της υπέρτασης.

Τα ευρήματα πρόκειται να υποβληθούν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας για τη Μελέτη της Αναπαραγωγής.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.