Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Τα παιδιά των υπέρβαρων μητέρων αναπτύσσονται πιο αργά

Τα παιδιά των υπέρβαρων μητέρων αναπτύσσονται πιο αργά
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τα παιδιά των υπέρβαρων μητέρων αναπτύσσονται πιο αργά

Τα βρέφη των υπέρβαρων/παχύσαρκων μητέρων βάζουν λιγότερο βάρος και ψηλώνουν λιγότερο από τα μωρά των μητέρων που έχουν φυσιολογικό βάρος, ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές.

Η Dr. Katie Larson Ode του Πανεπιστημίου της Αϊόβα και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα συνέκριναν το βάρος και το ύψος βρεφών που γεννήθηκαν από υπέρβαρες ή παχύσαρκες μητέρες με βρέφη που γεννήθηκαν από φυσιολογικού βάρους μητέρες.  Στη μελέτη συμμετείχαν 97 μητέρες, 38 από τις οποίες ήταν υπέρβαρες ή παχύσαρκες, αλλά καμία μητέρα δεν ήταν διαβητική. Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα βρέφη των υπέρβαρων / παχύσαρκων μητέρων κέρδισαν, σε δύο εβδομάδες έως τρεις μήνες, 312 γρ. λιγότερα από εκείνα που γεννήθηκαν από φυσιολογικού βάρους μητέρες, γεγονός που ενδεχομένως να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

“Βρήκαμε ότι τα παιδιά αυτά δεν μεγαλώνουν φυσιολογικά”, δήλωσε η Larson Ode. “Αν αυτό που βρήκαμε αληθεύει, σημαίνει ότι η επιδημία της παχυσαρκίας βλάπτει τα παιδιά ενώ είναι ακόμα στη μήτρα και αυξάνει τη σημασία της αντιμετώπισης του κινδύνου της παχυσαρκίας πριν οι γυναίκες μπουν στην αναπαραγωγική ηλικία, όπου οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να επηρεάσουν την επόμενη γενιά”. Ο λόγος που τα μωρά των παχύσαρκων μητέρων μεγαλώνουν λιγότερο μπορεί να οφείλεται στα λιπώδη κύτταρα, που φυσιολογικά βοηθούν την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ανέφεραν οι ερευνητές. 

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Pediatrics, δήλωσε ότι ο ‘πόλεμος’ που διεξάγεται στο ανοσοποιητικό σύστημα μιας υπέρβαρης / παχύσαρκης εγκύου θα μπορούσε να επηρεάσει την ανάπτυξη και το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου, καθώς χρησιμοποιεί ενέργεια που αλλιώς θα πήγαινε στην ανάπτυξη του μωρού.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.