Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Εγκυμοσύνη: Τα αυγά προστατεύουν τα παιδιά από χρόνιες παθήσεις

Εγκυμοσύνη: Τα αυγά προστατεύουν τα παιδιά από χρόνιες παθήσεις
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Εγκυμοσύνη: Τα αυγά προστατεύουν τα παιδιά από χρόνιες παθήσεις

 

Η κατανάλωση αυγών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο του παιδιού να αναπτύξει χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με νέα μελέτη. Μελλοντικά, οι γυναίκες ίσως να λαμβάνουν δισκία χολίνης με τον ίδιο τρόπο που συνταγογραφείται σήμερα το φολικό οξύ, για να μειωθεί ο κίνδυνος των παιδιών που γεννιούνται με ανωμαλίες, όπως η δισχιδής ράχη, λένε οι ειδικοί. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell μελέτησαν τις αλλαγές των «επιγενετικών δεικτών» - χημικές ουσίες που προσδένονται στο DNA και επηρεάζουν τη λειτουργία των γονιδίων - σε μια ομάδα που αποτελούνταν από 26 έγκυες γυναίκες, οι οποίες διένυαν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Οι επιγενετικοί δείκτες είναι σημαντικοί γιατί καθορίζουν εάν “ενεργοποιούνται” τα επιμέρους γονίδια, που σημαίνει ότι λειτουργούν σωστά, ή "απενεργοποιούνται", που τα καθιστά εντελώς αδρανή. Μερικές από τις γυναίκες λάμβαναν 480mg χολίνης ανά ημέρα μέσω διατροφής και συμπληρωμάτων - ποσότητα λίγο πάνω από τη συνιστώμενη δόση - ενώ άλλες έλαβαν 930 mg ανά ημέρα. Η μεγαλύτερη δόση οδήγησε σε μεγαλύτερη πρόσδεση ουσιών στο DNA των γυναικών, αλλοιώνοντας τα γονίδια που ρυθμίζουν τη δραστηριότητα των ορμονών στο σώμα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Τα γονίδια που ρυθμίζουν την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που συνδέεται με το διά βίου κίνδυνο άγχους και διαταραχών του μεταβολισμού, απενεργοποιήθηκαν, έτσι ώστε τα επίπεδά της στο αίμα των βρεφών ήταν κατά 33% χαμηλότερη. Η καθηγήτρια Eva Pressman, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε ότι οι μητέρες που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη - συνθήκες που αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης - θα μπορούσαν να ωφεληθούν από τη λήψη χολίνης ως προστατευτικό μέτρο.

Πηγή: telegraph

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.