Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Το αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη μειώνει το IQ των παιδιών

Το αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη μειώνει το IQ των παιδιών
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη μειώνει το IQ των παιδιών

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα παιδιά των γυναικών που πίνουν ένα έως έξι μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο IQ στην ηλικία των οκτώ ετών, απ’ ότι οι συνομήλικοι τους.

Τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν προειδοποίηση για τις μητέρες να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η μελέτη, που διεξήχθη από επιστήμονες των Πανεπιστημίων Μπρίστολ και Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι οι απόγονοι των γυναικών που κατανάλωναν 1-6 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα ήταν λιγότερο ευφυείς κατά 1,8 βαθμούς, όταν εξετάστηκαν στην ηλικία των οκτώ ετών συγκριτικά με τους συνομηλίκους των οποίων οι μητέρες απείχαν.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης Δρ Sarah Lewis, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ακόμη και σε επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που συνήθως θεωρούνται αβλαβή μπορούν να εντοπιστούν διαφορές στο IQ των παιδιών, οι οποίες εξαρτώνται από την ικανότητα του εμβρύου να απομακρύνει το αλκοόλ . "Αυτό αποδεικνύει ότι, ακόμη και σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, το αλκοόλ επηρεάζει εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου."

Ο Δρ Ρον Gray, ένας από τους συντάκτες, είπε ότι η μελέτη ήταν περίπλοκη, αλλά έδωσε ένα απλό μήνυμα. “Ακόμα και οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν επιπτώσεις στη μελλοντική νοημοσύνη του παιδιού. Έτσι, οι γυναίκες έχουν βάσιμους λόγους να επιλέξουν να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη”, είπε.

Το Υπουργείο Υγείας της Μ. Βρετανίας συμβουλεύει τις εγκύους και τις μητέρες να μην πίνουν, αλλά, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να περιορίζονται σε μία ή δύο μονάδες, μία ή δύο φορές την εβδομάδα και να μην μεθούν ποτέ.

Οργανώσεις που εκπροσωπούν ομάδες εξειδικευμένων γιατρών, όπως παιδιάτρους και μαιευτήρες, επανέλαβαν την πεποίθησή τους για απόλυτη αποχή από το αλκοόλ, λόγω των πιθανών βλαβών στα αγέννητα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων του συνδρόμου εμβρυϊκού αλκοολισμού, που επηρεάζει περίπου 6.000 νεογνά το χρόνο στη Μ. Βρετανία.

Πηγή:guardian

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.