Διατροφή Ηλικία & Διατροφή Εγκυμοσύνη Η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με την σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με την σκλήρυνση κατά πλάκας
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με  την σκλήρυνση κατά πλάκας


Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στην Αγγλία, τα επίπεδα της βιταμίνης D μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών.

Έτσι, ο κίνδυνος εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας  φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος κατά  5% για τα μωρά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο.
Οι γυναίκες που γεννούν  κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών είναι εκείνες που εκτίθενται λιγότερο στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα μωρά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο κατά  5-10%.
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι έγκυες γυναίκες που δεν εκτίθενται στον ήλιο αρκετά κληροδοτούν στα παιδιά τους ένα υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αυτοάνοσων ασθενειών.
Συνιστούν μάλιστα, την λήψη  συμπληρώματος βιταμίνης D, σε καθημερινή βάση, δηλώνοντας ότι «το 90% των γυναικών έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D κατά τους χειμερινούς μήνες», αναφέρει η Daily Mail.
Υπάρχουν και αρκετές προηγούμενες μελέτες  έχουν βρει συσχέτιση,  μεταξύ της πολλαπλής σκλήρυνσης  και  της βιταμίνη D. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην  «Journal of Neurology, Neurosurgery and Neuropsychiatry».  

Πηγή: Interactive BUM

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.