Διατροφή Διατροφή & Υγεία Διαβήτης Πρόσκληση συμμετοχής στο "Διαβητικό Χωριό"

Πρόσκληση συμμετοχής στο "Διαβητικό Χωριό"
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Πρόσκληση συμμετοχής στο "Διαβητικό Χωριό"

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας. Εκτιμάται ότι περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαβήτη, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2025, φτάνοντας στα 300 εκατομμύρια! Στην Ελλάδα ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία νόσος πολύ κοινή, δυστυχώς όμως, 1 στους 5 ασθενείς δεν έχει επίγνωση της κατάστασής του.

Το medNutrition θέλοντας να συνδράμει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του κοινού σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, λαμβάνει μέρος στη διήμερη εκδήλωση «Διαβητικό Χωριό», που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012.

Η διατροφή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Η κατάλληλη διατροφή είναι ικανή να προλάβει την εμφάνιση της νόσου, να καθυστερήσει την έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Στόχος του medNutrition είναι η παροχή πληροφοριών για την πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη μέσω της διατροφής. Παράλληλα, στο πλαίσιο της καμπάνιας του, «Γλυκιά Συμμαχία: όχι στις θερμίδες, ναι στη γεύση με ασφάλεια» θα μοιραστεί το έντυπο υλικό της καμπάνιας, που έχει ως στόχο την ενημέρωση γύρω από την επιβεβαιωμένη ασφάλεια και τα οφέλη των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών για τα άτομα με διαβήτη. Επίσης, θα υπάρχει ένα διαδραστικό quiz ερωταπαντήσεων, με το οποίο ελπίζει να βοηθήσει όσους παρευρεθούν στην εκδήλωση να μάθουν περισσότερα για τη διατροφή των διαβητικών και να ξεχωρίσουν τους μύθους από τις αλήθειες. Οι ερωταπαντήσεις αυτές, μαζί με κάποια δημογραφικά στοιχεία που θα ζητηθούν από όσους απαντήσουν (φύλο, ηλικία, διάρκεια διαβήτη κλπ) θα αξιοποιηθούν από την επιστημονική ομάδα του medNutrition για να διερευνηθεί στατιστικά η σχέση του Σακχαρώδη Διαβήτη με τη Διατροφή.

Στον χώρο θα παρευρεθούν, επίσης, μικροί και μεγάλοι μάγειρες που θα παρουσιάσουν νόστιμα πιάτα –η ομάδα των διαιτολόγων του medNutrition θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο του κριτή! Μάλιστα, επειδή όπως έχει δείξει και παλαιότερη καμπάνια του για τις μερίδες, είναι πολύ εύκολο κάποιος να χάσει το μέτρο, θα μοιραστούν εκπαιδευτικά σουπλά που οπτικοποιούν το μέγεθος του πιάτου και τη μερίδα του σερβιρισμένου φαγητού.

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.