Διατροφή Διατροφή & Υγεία Διαβήτης Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού: Υψηλή κατανάλωση, περισσότεροι διαβητικοί

Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού: Υψηλή κατανάλωση, περισσότεροι διαβητικοί
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού: Υψηλή κατανάλωση, περισσότεροι διαβητικοί

Το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες για την παγκόσμια επιδημία του διαβήτη τύπου 2, ισχυρίζονται Αμερικανοί και Βρετανοί ερευνητές.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Global Public Health, βρήκε ότι οι χώρες με τη μεγαλύτερη χρήση  σιροπιού καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη είχαν, κατά μέσο όρο, επιπολασμό του διαβήτη τύπου ΙΙ 8% σε σύγκριση με 6,7% σε χώρες που δεν χρησιμοποιούν υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού.

"Το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού φαίνεται να αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας σε παγκόσμια κλίμακα," προειδοποίησε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Michael Goran, Δ/ντής του Κέντρου Έρευνας Παιδικής Παχυσαρκίας και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Διαβήτη και Παχυσαρκίας του Keck School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Η μελέτη προστίθεται στο ολοένα αυξανόμενο σώμα της επιστημονικής βιβλιογραφίας που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση σιροπιού καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη μπορεί να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, διακριτές και περισσότερο επιβλαβείς από φυσική ζάχαρη, όπως επεσήμανε.

Οι Goran και Stanley Ulijaszek του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσαν ότι από τις 42 χώρες που μελετήθηκαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης σε ποσοστό £ 55 ανά έτος. Δεύτερη ήταν η Ουγγαρία, με ετήσιο ρυθμό £ 47 ανά κάτοικο. Ο Καναδάς, η Σλοβακία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Αργεντινή, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Μεξικό είναι επίσης σχετικά υψηλά στη λίστα.

Ωστόσο, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ελλάδα, η  Πορτογαλία, η Αίγυπτος, η Φινλανδία και η Σερβία ήταν μεταξύ των χωρών με το χαμηλότερο ποσοστό καταναλωτών υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιροπιού καλαμποκιού.

Στις χώρες με κατά κεφαλήν κατανάλωση λιγότερο από £ 1 ανά έτος περιλαμβάνονται: η Αυστραλία, η Κίνα, η Δανία, η Γαλλία, η Ινδία, η  Ιρλανδία, η Ιταλία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουρουγουάη.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.