Διατροφή Διατροφή & Υγεία Νοσήματα γαστρεντερολογικού Συμπλήρωμα χυμού πατάτας μπορεί να θεραπεύσει τα έλκη του στομάχου

Συμπλήρωμα χυμού πατάτας μπορεί να θεραπεύσει τα έλκη του στομάχου
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Συμπλήρωμα χυμού πατάτας μπορεί να θεραπεύσει τα έλκη του στομάχου

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έχουν ανακαλύψει ότι οι πατάτες έχουν μοναδικά αντιβακτηριακά μόρια που μπορούν να θεραπεύσουν τα έλη στομάχου.

Τα μέλη της ομάδας μικροβιολογίας του πανεπιστημίου τώρα ελπίζουν ότι η ουσία, που ονομάστηκε «χυμός πατάτας» θα μπορούσε να μπει στην παραγωγή ως καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής.

Η ομάδα ανακάλυψε ένα βασικό μόριο το οποίο θα μπορούσε να θεραπεύσει αλλά και να αποτρέψει τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι και προκαλούν έλκη του στομάχου.

Η ανακάλυψη είναι μια από τις πολλές που γίνονται από τους επιστήμονες του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, καθώς προσπαθούν να αναπτύξουν προϊόντα και φάρμακα του μέλλοντος.

Σε αντίθεση με τα αντιβιοτικά, τα βακτήρια στο στομάχι δεν μπορούν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα στο «χυμό πατάτας», ο οποίος, σημειωτέον, δεν προκαλεί παρενέργειες.

Οι ερευνητές έχουν διεξάγει δοκιμές σε διάφορα είδη πατάτας. Ανακάλυψαν ότι οι ποικιλίες Maris Piper και King Edward είναι αποτελεσματικότερες.

Η διαδικασία εξαγωγής του “αβάπτιστου” ακόμα μορίου έχει ήδη κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε μια μέρα να πωληθεί ως συμπλήρωμα παρόμοιο με τα προβιοτικά ροφήματα γιαουρτιού.

Πηγή: dailymail

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.