Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρκίνος

Διατροφή κατά του Καρκίνου

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Διατροφή κατά του Καρκίνου
Ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου συστήνει 12 παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου. Παρακάτω παραθέτουμε τη σχετική οδηγία του Κώδικα που αφορά στην πρόληψη μέσω της Διατροφής:

 
Βιταμίνη D: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού Βιταμίνη D: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισπανούς ερευνητές, η βιταμίνη D ενδεχομένως να είναι το κλειδί για μια νέα πιθανή θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

 
Η υψηλή σε ίνες διατροφή επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη Η υψηλή σε ίνες διατροφή επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Μια διατροφή υψηλή σε ίνες μπορεί να εμποδίζει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σταματώντας την ανάπτυξη του όγκου.

   
O καφές προστατεύει το στόμα - ακόμα και των καπνιστών O καφές προστατεύει το στόμα - ακόμα και των καπνιστών

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μειώνει κατά σχεδόν 50% τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου του στόματος, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 
Τα πορτοκαλί λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού Τα πορτοκαλί λαχανικά προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα καροτενοειδών - που βρίσκονται στα τρόφιμα- διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

   
Ένοχα τα αμυλούχα τρόφιμα για υποτροπή σοβαρής  νόσου Ένοχα τα αμυλούχα τρόφιμα για υποτροπή σοβαρής νόσου

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Dana-Farber Cancer Institute της Βοστόνης η κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και υδατάνθρακες αυξάνουν τις πιθανότητες των επιζησάντων από καρκίνο του παχέος εντέρου να επανεμφανίσουν τη  νόσο.

 
Βοηθά ένα ποτήρι κρασί να νικήσει μια γυναίκα τον καρκίνο του μαστού; Βοηθά ένα ποτήρι κρασί να νικήσει μια γυναίκα τον καρκίνο του μαστού;

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έως και κατά ένα πέμπτο, διαπίστωσαν πρόσφατα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

   
Καρκίνος του προστάτη & Διατροφή Καρκίνος του προστάτη & Διατροφή

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Ευρώπης σχετικά με θέματα που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη.

 
Το ψάρι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης και θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου Το ψάρι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης και θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

  Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από ανάλυση 41 ερευνών που δημοσιεύτηκαν μεταξύ 1990 και 2011, οι άνθρωποι που καταναλώνουν ψάρια διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

   

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.