Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρκίνος Βοηθά ένα ποτήρι κρασί να νικήσει μια γυναίκα τον καρκίνο του μαστού;

Βοηθά ένα ποτήρι κρασί να νικήσει μια γυναίκα τον καρκίνο του μαστού;
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Βοηθά ένα ποτήρι κρασί να νικήσει μια γυναίκα τον καρκίνο του μαστού;

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού έως και κατά ένα πέμπτο, διαπίστωσαν πρόσφατα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cambridge.

Όσες πίνουν με μέτρο είναι πιο πιθανό να ανακάμψουν από την ασθένεια από εκείνες που απέχουν.

Αλλά τα αποτελέσματα είναι κάπως απροσδόκητα, επειδή η κατανάλωση αλκοόλ θεωρείται ότι είναι μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου του μαστού στις υγιείς γυναίκες.

Μία εξήγηση είναι ότι οι χημικές ουσίες του αλκοόλ που βλάπτουν τα υγιή κύτταρα έχουν την ίδια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού για την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά οι υγιείς γυναίκες συνιστάται να μην πίνουν περισσότερο από 14 μονάδες την εβδομάδα. Πολλές γυναίκες με καρκίνο σταματούν να πίνουν, με την ελπίδα ότι η διακοπή θα βοηθήσει στην θετική έκβαση της θεραπείας τους.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 13.525 γυναίκες με καρκίνο του μαστού για 7 χρόνια, κατά μέσο όρο, καθιστώντας την συγκεκριμένη μελέτη τη μεγαλύτερη του είδους της.

Κατέγραψαν τη μέση εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ κάθε ασθενούς, καθώς και το δείκτη μάζας σώματός τους.

Οι γυναίκες που έπιναν επτά μονάδες την εβδομάδα - 3 1/2 μικρά ποτήρια κρασιού - είχαν 10% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από αυτές που δεν έπιναν καθόλου.

Το ποσοστό αυξήθηκε σε 20%, αν οι γυναίκες έπιναν 14 μονάδες την εβδομάδα. Ο Dr Paul Pharoah, του Τμήματος Ογκολογίας του πανεπιστημίου, δήλωσε: «Αυτό που μάς λέει η μελέτη είναι ότι είναι λογικό, αν είστε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, να απολαμβάνετε την περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ».

Παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να παίζει ρόλο στην επιβίωση των γυναικών, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η συνολική μεταβολή ήταν μικρή, κι αυτό επειδή υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της θεραπείας, μεταξύ των οποίων σε τι στάδιο διαγνώστηκε η ασθένεια, η ηλικία της γυναίκας και ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου του μαστού.

Οι ειδικοί σχολιάζοντας τη μελέτη επεσήμαναν ότι το αλκοόλ ήταν ωφέλιμο μόνο όταν μια γυναίκα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Πηγή:dailymail

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.