Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρκίνος Η υψηλή σε ίνες διατροφή επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη

Η υψηλή σε ίνες διατροφή επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Η υψηλή σε ίνες διατροφή επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη

Μια διατροφή υψηλή σε ίνες μπορεί να εμποδίζει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σταματώντας την ανάπτυξη του όγκου.

Ερευνητές έχουν βρει ότι η κατανάλωση άφθονων προϊόντων ολικής αλέσεως και φυτικών ινών μπορεί να δίνει στους πάσχοντες η δυνατότητα ελέγχου της εξέλιξης της νόσου όταν αυτή βρίσκεται σε αρχικά στάδια.

Ήθελαν να διαπιστώσουν για ποιο λόγο οι άνδρες στις δυτικές χώρες υποφέρουν από πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, σε αντίθεση με τους Ασιάτες συνομηλίκους τους, παρά των παρόμοιων ποσοστών της νόσου.

Επιστήμονες από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Κολοράντο προσπάθησαν να ανακαλύψουν την αιτία και τελικά βρήκαν ότι το κλειδί μπορεί να είναι η πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή.

Η μελέτη συνέκρινε ποντίκια που τρέφονταν με εξαφωσφορική ινοσιτόλη (ΙΡ6), ένα σημαντικό συστατικό των υψηλών σε ίνες διατροφών, με μία ομάδα ποντικών που δεν τους δινόταν η συγκεκριμένη διατροφή.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν μαγνητικές τομογραφίες για τη μελέτη της εξέλιξης του καρκίνου του προστάτη και στις δύο ομάδες.

Οι ερευνητές είδαν σημαντικά μειωμένους όγκους, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της ΙΡ6 στην ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων.

Ο Dr Raina εκπαιδευτής έρευνας στη Σχολή Φαρμακευτικών Επιστημών Skaggs, δήλωσε : «Οι ερευνητές έχουν εδώ και καιρό ψάχνουν για γενετικές διαφορές μεταξύ των λαών της Ασίας και της Δύσης που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη διαφορά των ποσοστών εξέλιξης του καρκίνου, αλλά τώρα φαίνεται ότι η διαφορά δεν μπορεί να είναι γενετική, αλλά διατροφική».

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Cancer Prevention Research.

Οι ίνες μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, λένε οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Άνδρες που κατανάλωναν τουλάχιστον 28 μερίδες λαχανικών την εβδομάδα είχαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν λιγότερες από 14 μερίδες την εβδομάδα.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα λαχανικά - ιδιαίτερα τα σταυρανθή όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, το κατσαρό λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και bok choy - μπορεί να σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Πηγή:dailymail

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.