Διατροφή Διατροφή & Υγεία Καρκίνος Βιταμίνη D: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Βιταμίνη D: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Βιταμίνη D: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ισπανούς ερευνητές, η βιταμίνη D ενδεχομένως να είναι το κλειδί για μια νέα πιθανή θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η Susana Gonzalo, επ. καθηγήτρια βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis και η ομάδα της εντόπισαν ένα μοριακό μονοπάτι που ενεργοποιείται σε καρκίνους του μαστού με την φτωχότερη πρόγνωση, όπως αυτοί που έχουν χαρακτηριστεί ως τριπλά αρνητικοί. Αυτοί οι καρκίνοι συχνά αναπτύσσονται σε νεότερες γυναίκες και είναι πιο δύσκολο να θεραπευτούν από κάθε άλλο είδος καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί με μεταλλάξεις του γονιδίου BRCA1 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνων του μαστού και των ωοθηκών, και οι όγκοι που προκύπτουν είναι συχνά τριπλά αρνητικού τύπου. Παρά το γεγονός ότι η χημειοθεραπεία είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον συγκεκριμένο τύπο, έχει βαθιά δευτερογενείς επιπτώσεις, δήλωσε η Gonzalo.

Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Gonzalo, σε συνεργασία με τα εργαστήρια Xavier Matias-Guiu και Adriana DUSO στην Ισπανία, έδειξαν ότι η ενεργοποίηση αυτού του νέου μονοπατιού όχι μόνο επέτρεπε την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, αλλά επίσης εξηγεί την μειωμένη ευαισθησία αυτών των όγκων στις τρέχουσες θεραπευτικές στρατηγικές.

Όπως δήλωσε η Susana Gonzalo, η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στην απενεργοποίηση αυτού του μονοπατιού, παρέχοντας μια ασφαλή και οικονομικά αποδοτική στρατηγική για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων όγκων.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο The Journal of Cell Biology.

Πηγή: UPI

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.