Science News Προϊόντα & Συστατικά

H EFSA επιβεβαιώνει εκ νέου την ασφάλεια της ασπαρτάμης

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

H EFSA επιβεβαιώνει εκ νέου την ασφάλεια της ασπαρτάμης
Οι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες της EFSA, όπως ανακοινώθηκε, διερεύνησαν και αξιολόγησαν διεξοδικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την ασπαρτάμη και τα προϊόντα διάσπασής της και κατέληξαν ότι η ασπαρτάμη δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια των καταναλωτών.

 
In vitro παραγωγή κρέατος In vitro παραγωγή κρέατος

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Το 1932 ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αναφέρει προφητικά : «...σε 50 περίπου χρόνια θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον παραλογισμό να εκτρέφουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο προκειμένου να καταναλώσουμε μόνο το στήθος ή τις φτερούγες του...»

 
Ευρωπαϊκή μελέτη για τα ενεργειακά ποτά από την EFSA Ευρωπαϊκή μελέτη για τα ενεργειακά ποτά από την EFSA

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η EFSA δημοσίευσε έκθεση αποτελεσμάτων ευρωπαϊκής μελέτης σχετικά με την κατανάλωση “ενεργειακών” ποτών από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων. 

   
Ωσμόφιλη μαγιά: τεχνολογικά χαρακτηριστικά και εφαρμογές Ωσμόφιλη μαγιά: τεχνολογικά χαρακτηριστικά και εφαρμογές

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές στρέφονται προς γλυκά προϊόντα αρτοποιίας όπως μπριός, ψωμάκια γάλακτος, σφολιατοειδή, χάμπουργκερ, τσουρέκια κλπ. Για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα κατά την αρτοποίηση δημιουργήθηκε η οσμώφιλη μαγιά, σαν ένα προϊόν που προσαρμόζεται στα παρασκευάσματα με ζυμάρια, όπου το ποσοστό ζάχαρης ξεπερνά το 10%.

 
Η βιταμίνη D προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη ΙΙ Η βιταμίνη D προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη ΙΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου ΙΙ σε άτομα υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης παρατήρησης που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Tufts της Βοστόνης.

   
Οι πολυβιταμίνες προστατεύουν τους άνδρες Οι πολυβιταμίνες προστατεύουν τους άνδρες

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Η καθημερινή λήψη πολυβιταμινών μείωσε κατά 8% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της μελέτης «Physicians’ Health Study II» που παρουσιάστηκε στο 11ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου.

 
Αντιφλεγμονώδης δράση του ελαιολάδου Αντιφλεγμονώδης δράση του ελαιολάδου

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Το ελαιόλαδο είναι το κύριο διαιτητικό λιπαρό της Μεσογειακής διατροφής , και η αντιφλεγμονώδης δράση του , που είναι πολύτιμη για διάφορα νοσήματα, έχει εξετασθεί ευρέως  στο πλαίσιο της Μεσογειακής δίαιτας. Πέρα απ’ αυτό όμως , οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιολάδου έχουν εξετασθεί και μεμονωμένα.

   
Ω-3 & καρδιά: Στοιχεία από ελληνική μελέτη Ω-3 & καρδιά: Στοιχεία από ελληνική μελέτη

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Η λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 δεν συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο από όλες τις αιτίες θανάτου, καρδιακό θάνατο, αιφνίδιο θάνατο, καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σε Ελληνική μελέτη

 
Trikalinos Αυγοτάραχο: Έρευνες και αποτελέσματα για την ευεργετική του επίδραση στην υγεία Trikalinos Αυγοτάραχο: Έρευνες και αποτελέσματα για την ευεργετική του επίδραση στην υγεία

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

  Αυγοτάραχο: Παραδοσιακό Ελληνικό προϊόν μεν – Ξεχασμένο δε. Λέξη η οποία σε πολλούς από εμάς είναι δυστυχώς άγνωστη αλλά σε ξένες χώρες, ιδίως της Νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα γνωστή.  Συνεπώς τι είναι, για όσους δεν το γνωρίζουν, το αυγοτάραχο;

   
Το ελαιόλαδο προσθέτει χρόνια ζωής Το ελαιόλαδο προσθέτει χρόνια ζωής

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Νέτα

Οι οπαδοί της δημοφιλούς μεσογειακής διατροφής γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ξηρών καρπών, σπόρων και έξτρα παρθένου ελαιόλαδου είναι ευεργετική για την υγεία.

 
Αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια των ω-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου Αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια των ω-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή πρόσληψη 5g ω-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου, είναι ασφαλής για τους ενήλικες. H επιστημονική γνωμοδότηση δόθηκε μετά από την επανεξέταση των δεδομένων σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική κατανάλωση των ω-3 λιπαρών οξέων.

   

Σελίδα 1 από 3

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.