Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Κρέας, ιχθυηρά

Σκουμπρί : ένα προσιτό ψάρι με πολύτιμα συστατικά

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Σκουμπρί : ένα προσιτό ψάρι με πολύτιμα συστατικά
Το σκουμπρί θεωρείται πολύτιμο για το κρέας του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, καθώς και σε διάφορα μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ιώδιο.

 
Γαύρος - Η Αφύη των Αρχαίων Ελλήνων Γαύρος - Η Αφύη των Αρχαίων Ελλήνων

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Ο γαύρος είναι ένα μικρό ψάρι με μήκος 15 έως 20 εκατοστά, που ζει στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Το επίσημο όνομά του είναι “εγγραυλίς η εγκρασίχολος” (engraulis encrasicholus) και ανήκει στην οικογένεια εγγραυλίδες (engraulidae).

 
Γνωριμία με τα στρείδια Γνωριμία με τα στρείδια

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Στρείδι είναι η κοινή ονομασία μερικών εδώδιμων ειδών του γένους οστρέα (Ostrea) και γρυφαία. Ανήκουν στην οικογένεια οστρεΐδες και στην τάξη των δίθυρων ή ελασματοβραγχίων. Το γνωστότερο είδος (Ostrea edulis) είναι διαδεδομένο στις ακτές της Μεσογείου, του Ατλαντικού και της Σκανδιναβίας. Είναι ζώο ωοτόκο και οι προνύμφες του είναι εφοδιασμένες με βλεφαρίδες . Για τη θρεπτική του αξία καλλιεργείται...

   
Τα μύδια στη διατροφή μας Τα μύδια στη διατροφή μας

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Τρόφιμα προϊστορικά… Τα μύδια, όπως και τα στρείδια και οι πεταλίδες, ανήκουν στα πρώτα θαλάσσια ζώα που κατανάλωνε ο άνθρωπος, γιατί μπορούσε να τα μαζέψει εύκολα με τα χέρια. Υπάρχουν πολλά είδη μυδιών που ζουν σε όλους σχεδόν τους ωκεανούς του πλανήτη. Τα μύδια εκτρέφονταν συστηματικά, από την εποχή της αρχαίας Ρώμης, αλλά οι τεχνικές έχουν βέβαια βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου...

 
Χταπόδι, καλαμάρι και σουπιά.. Οι αγαπημένοι μεζέδες του καλοκαιρινού ούζου.. Χταπόδι, καλαμάρι και σουπιά.. Οι αγαπημένοι μεζέδες του καλοκαιρινού ούζου..

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Καλαμαράκια, χταποδάκι, σουπιές..  Τα θαλασσινά αυτά είναι από τα πιο αγαπητά μεζεδάκια και συνοδεύουν ευχάριστα το ούζο μας δίπλα σε παραλίες. Πέρα από την νοστιμιά τους όμως, μας δίνουν και χρήσιμα θρεπτικά συστατικά.

   

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.