Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Νερό, ποτά, ροφήματα Το τσάι είναι καλή πηγή ενυδάτωσης

Το τσάι είναι καλή πηγή ενυδάτωσης
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Το τσάι είναι καλή πηγή ενυδάτωσης

Το τσάι, αλλά και ο καφές, ενυδατώνουν τον οργανισμό τόσο καλά όσο και το εμφιαλωμένο νερό, κατέδειξε μια μελέτη αυστραλών ερευνητών. Παρόλο που το σώμα μας χρειάζεται περίπου δύο λίτρα υγρών την ημέρα, αυτό δεν πρέπει οπωσδήποτε να είναι νερό. Συχνά βρίσκεται και σε τρόφιμα. Το τσάι και ο καφές προσμετρούνται επίσης, όπως δήλωσε ο Δρ Tsindos, από το Πανεπιστήμιο La Trobe στη Victoria της Αυστραλίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πίνουμε πολύ νερό χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Πιστεύει ότι τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, που συνιστώνται ως ιδανική ποσότητα για την ενυδάτωση του οργανισμού, είναι υπερβολικά και ότι μπορούν να καλυφθούν από τη πρόσληψη άλλων υγρών εκτός από το νερό.

“Τριάντα χρόνια πριν, δεν βλέπαμε πουθενά πλαστικά μπουκάλια νερό - τώρα εμφανίζονται ως αξεσουάρ μόδας. Θα πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι τα ροφήματα όπως το τσάι και ο καφές συμβάλουν στην κάλυψη των αναγκών ενός ατόμου σε υγρά, και ότι παρά την περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη, δεν οδηγούν σε αφυδάτωση".

Φημολογείται ότι το πόσιμο νερό θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αναφέρεται την Australian and New Zealand Journal of Public Health. Αλλά ο Δρ Tsindos δήλωσε: "Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού δεν προκαλεί από μόνη της απώλεια βάρους – απαιτείται, επίσης, μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το νερό που βρίσκεται στα τρόφιμα επιφέρει μεγαλύτερο όφελος στη μείωση του βάρους από ότι η ολοκληρωτική αποφυγή τους".

Επισημαίνει μια μελέτη από το 1976, όπου ανθρωπολόγοι σημείωσαν ότι οι νομάδες της Σαχάρας έπιναν λίγο νερό, παρότι ζούσαν σε μία από τις ξηρότερες περιοχές του κόσμου - το ήμισυ του ποσού των Ευρωπαίων στην ίδια περιοχή.

"Δεδομένου ότι, ακόμη και σε ένα σκληρό περιβάλλον, η κατανάλωση νερού μπορεί να είναι ελάχιστη, γιατί επιμένουμε στην κατανάλωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων νερού κάθε μέρα;" ρωτά ο Δρ Tsindos. Οι άνθρωποι πρέπει να διατηρούν την ισορροπία των υγρών και πρέπει να πίνουν νερό όταν απαιτείται, αλλά θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν υπόψη και τα υγρά που βρίσκονται σε μη επεξεργασμένα φρούτα, λαχανικά και χυμούς, πρόσθεσε. "Υπάρχουν περαιτέρω ενδείξεις ότι το νερό και μια καλά ισορροπημένη διατροφή κάνει πολύ περισσότερα από ότι το σκέτο νερό και αυτό το είδος της έρευνας δεν πρέπει να αγνοηθεί", κατέληξε.

Πηγή: Telegraph

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.