Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Νερό, ποτά, ροφήματα Αλκοόλ : Η μέτρια κατανάλωση προάγει την υγεία των οστών

Αλκοόλ : Η μέτρια κατανάλωση προάγει την υγεία των οστών
PDFΕκτύπωσηE-mail

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Αλκοόλ : Η μέτρια κατανάλωση προάγει την υγεία των οστών

Η κατανάλωση μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ παράλληλα με έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ανάπτυξη οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές.

Η Urszula Iwaniec, αν. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν σημαντική αύξηση των αιματολογικών δεικτών ανίχνευσης οστεοπόρωσης σε γυναίκες που είχαν σταματήσει να πίνουν για δύο εβδομάδες.

Τα οστά βρίσκονται σε μια συνεχή διαδικασία αναδόμησης, με το παλαιό οστό να απορροφάται και να δημιουργείται νέο. Σε άτομα με οστεοπόρωση, το 80 τοις εκατό των οποίων είναι γυναίκες, χάνεται περισσότερο oστό από ό,τι δημιουργείται, με αποτέλεσμα πορώδη και αδύναμα οστά.

Οι ερευνητές από το Εργαστήριο Σκελετικής Βιολογίας OSU μελέτησαν 40 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έπιναν τακτικά ένα ή δύο ποτά την ημέρα, δεν υποβάλλονταν σε καμία θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και δεν είχαν ιστορικό οστεοπόρωσης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, βρήκε στοιχεία που δήλωναν την αύξηση του κύκλου μεταβολισμού των οστών -αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οστεοπορωτικά κατάγματα- κατά τη διάρκεια της περιόδου των δύο εβδομάδων, όταν δηλαδή οι συμμετέχουσες σταμάτησαν να πίνουν.

Οι ερευνητές βρήκαν, σε λιγότερο από μία ημέρα αφότου οι γυναίκες ξανάρχισαν την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, ότι τα ποσοστά του κύκλου μεταβολισμού των οστών επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα.

“Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει καλή διατροφή και άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία των οστών, κυρίως σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”, δήλωσε η Iwaniec. “Ήταν πραγματικά απροσδόκητο να δούμε ένα τέτοιο μετρήσιμο αποτέλεσμα σε λιγότερο από 24 ώρες”.

Πηγή: UPI

 

Share

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.