Γνωρίστε τα Τρόφιμα Τρόφιμα Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, τα σύμβολα της γονιμότητας

Συντάχθηκε απο τον/την Δήμητρα Ξενάκη

Αμύγδαλα, τα σύμβολα της γονιμότητας
Τα αμύγδαλα ένας από τους πιο αγαπητούς ξηρούς καρπούς - είναι γνωστά από πολύ παλιά και θεωρούνταν, σύμβολο ευεξίας, υγείας και γονιμότητας. Εκτός από την εξαιρετική γεύση τους, περιέχουν και πολλά θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για την υγεία μας.

 
Φουντούκια : Συστατικά & διατροφική αξία Φουντούκια : Συστατικά & διατροφική αξία

Συντάχθηκε απο τον/την Δήμητρα Ξενάκη

Τα φουντούκια είναι ξηροί καρποί με  ιδιαίτερη γλυκίζουσα γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι τα φρούτα  της "σημύδας" ή των δέντρων της οικογένειας των  Σημυδοειδών (Betulaceae) . Το "Filbert" (C. maxima) είναι παρόμοιο είδος και σχετίζεται με κοινή φουντουκιά αλλά  διαφέρει γιατί ο ξηρός καρπός περικλείεται πλήρως από το σωληνοειδές  περίβλημα .

 
Χαρούπι: ένας παραμελημένος καρπός Χαρούπι: ένας παραμελημένος καρπός

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua) είναι δέντρο αείφυλλο και ανήκει στην οικογένεια των Κυαμοειδών (Fabaceae). Φυτρώνει σε πολλές παράκτιες περιοχές της Μεσογείου. Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτοφυής σε πολλές νησιώτικες περιοχές και κυρίως στη Κρήτη αλλά καλλιεργείται και σε φυτώρια για τον καλλωπισμό δρόμων και πάρκων. Στην Κύπρο καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, και το 90% της παραγωγής εξάγεται σε...

   
Κάστανο:  γεύση και διατροφική  αξία Κάστανο: γεύση και διατροφική αξία

Συντάχθηκε απο τον/την Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα

Το κάστανο παραμένει ένα αγαπημένο τρόφιμο σε όλη τη διάρκεια του Χειμώνα, που  εκτός από το  να ανασύρει μνήμες και μυρωδιές από τα παιδικά χρόνια και να μας συνδέει με το  Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χαρακτηρίζεται και από πλούσια διατροφική αξία.

 
Καρύδια : Ένας αφανής πρωταγωνιστής των  Χριστουγέννων Καρύδια : Ένας αφανής πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Αυτές τις ημέρες τρώμε πιο συχνά καρύδια μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς, και τα Χριστούγεννα  τα χρησιμοποιούμε σε πολλά αγαπημένα φαγητά και γλυκά. Θα στολίσουν το Χριστόψωμο, θα βρίσκονται στη γέμιση της γαλοπούλας, θα πασπαλίσουν τα μελομακάρονα και τις δίπλες…Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα

   
Τα αμύγδαλα έχουν τελικά λιγότερες θερμίδες Τα αμύγδαλα έχουν τελικά λιγότερες θερμίδες

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Τα ολόκληρα αμύγδαλα παρέχουν περίπου 20 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες από ό, τι αρχικά πίστευαν, δήλωσαν οι επιστήμονες από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

 
Οι ευεργετικές ιδιότητες των κελυφωτών φυστικιών Οι ευεργετικές ιδιότητες των κελυφωτών φυστικιών

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Όλοι οι ξηροί καρποί ωφελούν την καρδιά, αλλά ερευνητές βρήκαν ότι τα κελυφωτά φιστίκια, όταν εντάσσονται σε μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφίμων, μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

   

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.