Γνωρίστε τα Τρόφιμα Συστατικά τροφίμων Φυτοχημικά

Τι είναι τα φυτοχημικά του αυγού; Σε τι ωφελούν;

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Τι είναι τα φυτοχημικά του αυγού; Σε τι ωφελούν;
  Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα τείνουν στο συμπέρασμα  ότι το αυγό είναι μια εξαιρετική επιλογή τροφίμου και θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί «σούπερ τρόφιμο», τόσο γιατί περιέχει πολλά πολύτιμα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όσο και αυτά είναι εύκολα διαθέσιμα στον οργανισμό. Αν συγκρίνει ακόμη κανείς την τιμή με την ωφελιμότητα που απολαμβάνει από...

 
Κερσετίνη (Quercetin) & Διατροφή Κερσετίνη (Quercetin) & Διατροφή

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό, της οικογένειας των φλαβονοειδών και πιο συγκεκριμένα των φλαβονολών.  Είναι το φλαβονοειδές που απαντάται περισσότερο από κάθε άλλο σε διάφορα τρόφιμα. Στο μόριό της έχει 3 δακτυλίους και 5 υδροξυλικές ομάδες.Η κερσετίνη αποτελεί παράλληλα δομικό στοιχείο και για άλλα φλαβονοειδή.

 
Ζεαξανθίνη Ζεαξανθίνη

Συντάχθηκε απο τον/την Δήμητρα Ξενάκη

Η Ζεαξανθίνη είναι μια αντιοξειδωτική χρωστική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Βρίσκεται σε πολλά αρωματικά χορταρικά, σε  φρούτα και σε λαχανικά καθώς και στον κρόκο του αυγού. 

   
Αλλισίνη Αλλισίνη

Συντάχθηκε απο τον/την Foodbites

Η αλλισίνη ή  θειοσουλφιδικό  διαλλύλιο (Diallyl thiosulfinate), κατατάσσεται στις οργανοθειϊκές ενώσεις και  είναι η ουσία που παράγεται από το σκόρδο (Allium sativum), όταν ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός του, ενάντια στις επιθέσεις από παράσιτα. Είναι η χημική ουσία, η οποία ευθύνεται για την χαρακτηριστική, δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου

   

follow  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Διαφήμιση 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Διαφήμιση

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.