• Foodbites
  • Ερευνα και καινοτομία
image home intro 900 500 v1 optimized

Packaging Innovation Awards 2017

Τα Packaging Innovation Awards 2017 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία στον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος.

Στόχος των βραβείων είναι να

  • Προβάλλουν τους νικητές και προωθήσουν

Continue Reading

seminar2

Σεμινάριο “Υλικά σε επαφή με τρόφιμα”

Το εξειδικευμένο σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η ΕΕΧ, μέσω του Συμβουλίου Εκπαίδευσης, και ο ΣΥΒΙΠΥΣ και το παρακολούθησαν περίπου 60 συμμετέχοντες από τον χώρο των επιστημόνων και των τεχνικών των βιομηχανιών παραγωγής υλικών συσκευασίας, των τεχνολόγων και των χημικών τροφίμων.

Η Δρ. Ειρήνη Πουλιμά από το Γενικό Χημείο του Κράτους αναφέρθηκε στις νομοθετικές απαιτήσεις, στις κατηγορίες ΥΕΤ, και στους εργαστηριακούς ελέγχους κλείνοντας με εφαρμογές, σχετικές με τη δήλωση συμμόρφωσης.

Continue Reading

efet1

Απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων – Προληπτική ανάκληση από τον ΕΦΕΤ

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

  • “COCA – COLA LIGHT” 500ml σε πλαστική

Continue Reading

foodwaste1

Συμβατικές ή καινοτόμες τεχνολογίες για την ανάκτηση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές αντιμετωπίζουν τα απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων ως πηγή πολύτιμων συστατικών, π.χ. εδώδιμες ίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, γλυκοζίτες, ανθοκυάνες, πρωτεΐνες, ένζυμα, κ.ά.

Αυτή η τάση καλλιεργήθηκε από τις παρούσες μεθοδολογίες επεξεργασίας που επιτρέπουν την ανάκτηση πολύτιμων συστατικών και την επαναχρησιμοποίηση τους στην τροφική αλυσίδα ως πρόσθετα τροφίμων …

Continue Reading

pack winners

Packaging Innovation Awards 2016: Η καινοτομία της συσκευασίας στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza, η τελετή απονομής των πρώτων Packaging Innovation Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά την καινοτομία στο σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας των προϊόντων.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τα …

Continue Reading

foodwaste1

Ανάκτηση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων: Ώρα για δράση

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, η διάθεση των αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων δεν συνιστούσε σημαντικό πρόβλημα. Η κυριαρχούσα πολιτική στόχευε στην αύξηση της παραγωγής χωρίς την βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων της τροφικής αλυσίδας.

Αυτός ο τρόπος σκέψης πολλαπλασίασε τα απόβλητα τροφίμων στην αλυσίδα παραγωγής. Στις αρχές του 21ου …

Continue Reading

open graph

Packaging Innovation Awards 2016: Στις 28 Μαρτίου η Τελετή Απονομής

 

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Packaging Innovation Awards 2016. Στον χώρο θα βρίσκονται περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, δημιουργικών γραφείων, designers, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και πολλοί ακόμη για …

Continue Reading

mantis

Packaging Awards 2016 – Τα βραβεία που επιβραβεύουν τις καινοτόμες συσκευασίες

Δ. Μαντής: Είναι η κατάλληλη στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναδείξουμε τη δυναμική των Ελληνικών Προϊόντων!
Τα Packaging Innovation Awards 2016 (www.packagingawards.gr) έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία στον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες που …

Continue Reading

open graph

Διεκδικήστε διακρίσεις στα Packaging Innovation Awards 2016 και αποκτήστε το «διαβατήριο» και για παγκόσμια διάκριση

 

Τα Packaging Innovation Awards 2016 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία στον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. Tα βραβεία διοργανώνει η Boussias Communications με τη συνεργασία του ΣΥΒΙΠΥΣ.

Continue Reading

olive1

Ερευνητικό Πρόγραμμα PROBEOIL – Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου – Πώς να τον κάνετε μόνοι σας.

Το λάδι είναι μια πολύτιμη τροφή. Η ποιότητα του όμως διασφαλίζεται μόνο αν η διαδικασία εξαγωγής του γίνει με τον σωστό τρόπο. Η συλλογή του καρπού, η παραγωγή στο ελαιοτριβείο και η αποθήκευσή του είναι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

Σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια υπάρχουν …

Continue Reading

nurse-527615 1280

Νέα μελέτη εξηγεί γιατί η χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας βελτιώνει τον διαβήτη

 

Οι  χειρουργικές επεμβάσεις που έχουν ως στόχο την απώλεια του πλεονάζοντος βάρους, ελέγχουν μακροπρόθεσμα πιο αποτελεσματικά τον διαβήτη τύπου 2 στους παχύσαρκους ασθενείς, από ό,τι οι κλασικές φαρμακευτικές θεραπείες, σύμφωνα με μια πρόσφατη βρετανο-ιταλική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.
Παρότι έχουν διεξαχθεί ήδη αρκετές μελέτες προκειμένου …

Continue Reading

© 2024 foodbites