Άρθρα με φράση - κλειδί ‘τσάι’

τσάι

tea1

Το τσάι είναι καλή πηγή ενυδάτωσης

Το τσάι, αλλά και ο καφές, ενυδατώνουν τον οργανισμό τόσο καλά όσο και το εμφιαλωμένο νερό, κατέδειξε μια μελέτη αυστραλών ερευνητών. Παρόλο που το σώμα μας χρειάζεται περίπου δύο λίτρα υγρών την ημέρα, αυτό δεν πρέπει οπωσδήποτε να είναι νερό. Συχνά βρίσκεται και σε τρόφιμα. Το τσάι και ο καφές …

Περισσότερα

τσάι

Τσάι & Υγεία

Το τσάι καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και η γενική αντίληψη ήταν ότι προέρχεται από φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες. Η κατανάλωση  του ροφήματος του τσαγιού είναι δημοφιλής τόσο για την απόλαυση που προσφέρει, όσο και για τα οφέλη του στην υγεία.

Το τσάι παραμένει το ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση …

Περισσότερα

τσάι

Η παραγωγή του τσαγιού

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟ CAMELIA SINENSIS

Camellia sinensis είναι το φυτό από το οποίο προέρχονται όλα τα πραγματικά τσάγια. Είναι ένας αειθαλής πράσινος θάμνος, τα φύλλα του οποίου, αν δεν αποξηρανθούν αμέσως  μετά τη συλλογή τους, αρχίζουν να μαραίνονται και να οξειδώνονται. Αναπτύσσεται, σε ημι-τροπικά κλίματα. Τα πιο …

Περισσότερα

τσάι

Η ιστορία του τσαγιού

Προέλευση

Μια κούπα τσάι είναι γεμάτη υγεία , αλλά  παράλληλα σε ταξιδεύει στον χρόνο και σε μακρινές εξωτικές χώρες, στους απέραντους κήπους του τσαγιού , στην παραδοσιακή Ιαπωνία,  στις ψηλές πλαγιές των Ιμαλάιων , στη Σρι Λάνκα ή στο νότο της Κίνας ….
Στη μακρινή Κίνα, το τσάι αγαπήθηκε και …

Περισσότερα

τσάι

tea picking60089947

Οι δρόμοι του τσαγιού

Μέσα από τη σελίδα αυτή η FoodBites σας παρουσιάζει μια σειρά από πληροφορίες για συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων ώστε να τα γνωρίσετε καλύτερα. Καλή περιήγηση!

 

Οι δρόμοι του τσαγιού

teahistory teaproduction teahealth
 Επιστροφή στις Μονογραφίες τροφίμων

 

 

 

 

 

 …

Περισσότερα

© 2024 foodbites