Άρθρα με φράση - κλειδί ‘αυγό’

αυγό

red easter eggs 134595488

Ο μύθος των κόκκινων αυγών

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, τα συναντούμε σε κάθε σπίτι σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και εδεσμάτων. Ο λόγος για τα αυγά που σήμερα έχουν την τιμητική τους… κι έτσι αποφασίσαμε να διαλευκάνουμε τους μύθους γύρω από αυτά.

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά και γιατί τα θεωρούμε ζωτικής σημασίας

Περισσότερα

αυγό

boiled egg 68263510

Ο ρόλος του αυγού στην αθλητική διατροφή

Το ότι οι πρωτεϊνικές ανάγκες κάποιου που αθλείται συστηματικά αυξάνουν σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι σίγουρο. Το πόσο πολύ αυξάνουν και πόσα γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους χρειάζεται κανείς να λαμβάνει ημερησίως είναι κάτι που εξατομικεύεται.
Ενώ οι άντρες τυπικά αυξάνουν τις θερμίδες που καταναλώνουν δεδομένης της …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

egg kids 51552529

Μαμά! Δεν μου αρέσει το αυγό….

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά αρνούνται να φάνε διάφορες τροφές παρ΄ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γονείς στερώντας από τον οργανισμό τους πολύτιμα συστατικά. Ποιός δεν θυμάται πόσες φορές έχει αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο είτε ως γονέας στην προσπάθειά του να προσφέρει ότι καλύτερο στο παιδί …

Περισσότερα

αυγό,ζεαξανθίνη,λουτείνη

egg 67105918

Τι είναι τα φυτοχημικά του αυγού; Σε τι ωφελούν;

 

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα τείνουν στο συμπέρασμα  ότι το αυγό είναι μια εξαιρετική επιλογή τροφίμου και θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί «σούπερ τρόφιμο», τόσο γιατί περιέχει πολλά πολύτιμα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όσο και αυτά είναι εύκολα διαθέσιμα στον οργανισμό. Αν συγκρίνει ακόμη κανείς την …

Περισσότερα

αυγό

eggbreak

Αποκαλύπτουμε το αυγό: τι κρύβεται μέσα από το τσόφλι του!

Ονομάστηκε  «σούπερ»  τρόφιμο,  ή  το φυσικό τρόφιμο που συμπυκνώνει  πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και όχι άδικα , όπως φαίνεται αν εξετάσουμε τα συστατικά,  που περιέχει.  Μιλάμε για το αυγό, το απλό αυτό τρόφιμο που είναι γνωστό σε όλους.
Και αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στο αυτό της κότας,  που είναι το …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggyolk

Το αυγό στο πρωινό μειώνει την πείνα

Η αντικατάσταση των δημητριακών με ένα αυγό το πρωί δημιουργεί αίσθημα κορεσμού με συνέπεια την επιμήκυνση του χρόνου κατανάλωσης του επόμενου γεύματος, αλλά και  την μικρότερη κατανάλωση τροφής στο μεσημεριανό γεύμα, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του European Congress on Obesity που πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Συγκεκριμένα, από …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

egg2

Αυγά : Θρεπτικά συστατικά και ο ρόλος τους στην υγεία

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο εύγεστο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Σήμερα , όταν αναφερόμαστε στα αυγά, υπονοούμε τα αυγά της κότας, μια και αυτά καταναλώνονται πιο συχνά. Αποτελούν πολύτιμη και «συμπυκνωμένη» τροφή για τον άνθρωπο, καθώς προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και καλύπτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Ο όρος

Περισσότερα

αυγά,αυγό

egg

Αυγό : Το τρόφιμο που αδικήσαμε…

 

 

Το αυγό και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του ήταν γνωστά από παλιά. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 λιπαρά οξέα, χολίνη και πολύτιμα αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή, η λουτεΐνη  και η ζεαξανθίνη.

Αυτά τα πολύτιμα συστατικά του , μαζί με  άλλες βιταμίνες και  μέταλλα , είχαν …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggyolk

Ζεαξανθίνη

Η Ζεαξανθίνη είναι μια αντιοξειδωτική χρωστική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Βρίσκεται σε πολλά αρωματικά χορταρικά, σε  φρούτα και σε λαχανικά καθώς και στον κρόκο του αυγού.

Γενικότερα τα συστατικά που ανήκουν στα φυσικά φλαβονοειδή παρέχουν  στον οργανισμό αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία. Η ζεαξανθίνη ανήκει στα καροτενοειδή , …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggwhite

Οι Πρωτεΐνες στο ασπράδι του αυγού – Ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος

Ασπράδι αυγού,  είναι η κοινή ονομασία για το διαυγές υγρό, που περιέχεται μέσα στο αυγό και καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ του πυρήνα (του κρόκου) και του φλοιού. (αναφέρεται χωρίς να είναι επιστημονικά σωστό και σαν  αλβουμίνη αυγού).
Ο πρωταρχικός σκοπός του, είναι να προστατεύει τον κρόκο και να  παρέχει  πρόσθετη …

Περισσότερα

© 2024 foodbites