Άρθρα με φράση - κλειδί ‘αυγά’

αυγά,αυγό

egg kids 51552529

Μαμά! Δεν μου αρέσει το αυγό….

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά αρνούνται να φάνε διάφορες τροφές παρ΄ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γονείς στερώντας από τον οργανισμό τους πολύτιμα συστατικά. Ποιός δεν θυμάται πόσες φορές έχει αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο είτε ως γονέας στην προσπάθειά του να προσφέρει ότι καλύτερο στο παιδί …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggyolk

Το αυγό στο πρωινό μειώνει την πείνα

Η αντικατάσταση των δημητριακών με ένα αυγό το πρωί δημιουργεί αίσθημα κορεσμού με συνέπεια την επιμήκυνση του χρόνου κατανάλωσης του επόμενου γεύματος, αλλά και  την μικρότερη κατανάλωση τροφής στο μεσημεριανό γεύμα, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του European Congress on Obesity που πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Συγκεκριμένα, από …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

egg2

Αυγά : Θρεπτικά συστατικά και ο ρόλος τους στην υγεία

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο εύγεστο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Σήμερα , όταν αναφερόμαστε στα αυγά, υπονοούμε τα αυγά της κότας, μια και αυτά καταναλώνονται πιο συχνά. Αποτελούν πολύτιμη και «συμπυκνωμένη» τροφή για τον άνθρωπο, καθώς προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και καλύπτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Ο όρος

Περισσότερα

αυγά,αυγό

egg

Αυγό : Το τρόφιμο που αδικήσαμε…

 

 

Το αυγό και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του ήταν γνωστά από παλιά. Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ω3 λιπαρά οξέα, χολίνη και πολύτιμα αντιοξειδωτικά όπως τα καροτενοειδή, η λουτεΐνη  και η ζεαξανθίνη.

Αυτά τα πολύτιμα συστατικά του , μαζί με  άλλες βιταμίνες και  μέταλλα , είχαν …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggyolk

Ζεαξανθίνη

Η Ζεαξανθίνη είναι μια αντιοξειδωτική χρωστική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Βρίσκεται σε πολλά αρωματικά χορταρικά, σε  φρούτα και σε λαχανικά καθώς και στον κρόκο του αυγού.

Γενικότερα τα συστατικά που ανήκουν στα φυσικά φλαβονοειδή παρέχουν  στον οργανισμό αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία. Η ζεαξανθίνη ανήκει στα καροτενοειδή , …

Περισσότερα

αυγά,αυγό

eggwhite

Οι Πρωτεΐνες στο ασπράδι του αυγού – Ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος

Ασπράδι αυγού,  είναι η κοινή ονομασία για το διαυγές υγρό, που περιέχεται μέσα στο αυγό και καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ του πυρήνα (του κρόκου) και του φλοιού. (αναφέρεται χωρίς να είναι επιστημονικά σωστό και σαν  αλβουμίνη αυγού).
Ο πρωταρχικός σκοπός του, είναι να προστατεύει τον κρόκο και να  παρέχει  πρόσθετη …

Περισσότερα

© 2024 foodbites