Άρθρα με φράση - κλειδί ‘Αλτζχαιμερ’

Alzheimer,Αλτζχαιμερ

alzheimer

21η Σεπτεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer Μας αφορά όλους…

 

Η νόσος Alzheimer είναι μια εκφυλιστική ασθένεια που προκαλεί προοδευτική μείωση στη νοητική λειτουργία και στη μνήμη. Σταδιακά, η καταστροφή των νευρικών κυττάρων λαμβάνει χώρα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη γλώσσα. Με την πάροδο του χρόνου, το προσβεβλημένο άτομο έχει μεγαλύτερη δυσκολία απομνημόνευσης …

Περισσότερα

Alzheimer,Αλτζχαιμερ

pinecones

Μπορούν τα κουκουνάρια να καθυστερήσουν το Αλτσχάιμερ ;

Βρέθηκε ουσία που προλαμβάνει το σχηματισμό των πλακών, οι οποίες ευθύνονται για τη μη αποτελεσματική λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Το πολλά υποσχόμενο δισκίο, που περιλαμβάνει τη χημική ουσία η οποία βρίσκεται στα κουκουνάρια, λειτουργεί όχι μόνο προληπτικά, αλλά επιβραδύνει και την πρόοδο της νόσου.

Το φάρμακο, …

Περισσότερα

Alzheimer,Αλτζχαιμερ

teasideridis

Το ελληνικό τσάι του βουνού προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

«Το ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», έλεγε μια αρχαία κινεζική παροιμία. «Τα ελληνικά βουνά» προσθέτουν σήμερα Γερμανοί επιστήμονες.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του βουνού στη μάχη για την καταπολέμηση της νόσου Aλτσχάιμερ, η οποία οδηγεί στον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Από τη …

Περισσότερα

© 2024 foodbites