Μην χάσετε!
  • Foodbites

Τα νέα της αγοράς

Packaging Innovation Awards 2017

Τα Packaging Innovation Awards 2017 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την καινοτομία στον σχεδιασμό της συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Απόπειρα επιμόλυνσης τροφίμων – Προληπτική ανάκληση από τον ΕΦΕΤ

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβατικές ή καινοτόμες τεχνολογίες για την ανάκτηση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων;

 

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές αντιμετωπίζουν τα απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων ως πηγή πολύτιμων συστατικών, π.χ. εδώδιμες ίνες, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, γλυκοζίτες, ανθοκυάνες, πρωτεΐνες, ένζυμα, κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα

Packaging Innovation Awards 2016: Η καινοτομία της συσκευασίας στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza, η τελετή απονομής των πρώτων Packaging Innovation Awards 2016. Η αγορά επικρότησε ηχηρά την καινοτομία στο σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας των προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων: Ώρα για δράση

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, η διάθεση των αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων δεν συνιστούσε σημαντικό πρόβλημα. Η κυριαρχούσα πολιτική στόχευε στην αύξηση της παραγωγής χωρίς την βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων της τροφικής αλυσίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές

© 2024 foodbites