olives 84462370

Κωνσταντόπουλος ΑΕ: Μια δυναμική εταιρεία με διεθνή παρουσία και ποιοτικά προϊόντα

Τη στιγμή που πολλές ελληνικές παραγωγικές  επιχειρήσεις αναζητούν το δρόμο τους στις διεθνείς αγορές η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – «OLYMP» έχει ήδη επιτυχώς προχωρήσει μπροστά αφού ο εξαγωγικός της προσανατολισμός και η μακρόχρονη προσπάθεια με ποιοτικά προϊόντα την κατατάσσει ήδη στους επιτυχημένους πρεσβευτές των ελληνικών προϊόντων με διεθνή παρουσία.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.- «OLYMP» ιδρύθηκε το 1990, από συγχώνευση και απορρόφηση ομόρρυθμων & ατομικών εταιριών που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της ελιάς από το 1956. Η εξωστρέφεια ήταν πάντα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εταιρείας  με αποτέλεσμα το 95% του τζίρου να προέρχεται πλέον από εξαγωγική δραστηριότητα. Περισσότερες από 50 χώρες συγκαταλέγονται στους πελάτες της, μεταξύ των οποίων χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Βραζιλία κ.α.
Βασική δραστηριότητα της εταιρείας  αποτελεί  η επεξεργασία και συσκευασία βρώσιμης ελιάς  όλων των ποικιλιών της Ελληνικής Γης καθώς και η τυποποίηση Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου (Ποικιλία Κορωνέικη).
Οι κυριότερες από τις ποικιλίες που επεξεργάζονται και τυποποιούνται είναι οι  ελιές Χαλκιδικής, οι ελιές Άμφισσας (conservolea) , Καλαμών αλλά και άλλες μεταξύ των οποίων οι  Σταφιδωμένες ελιές Θάσου, οι Τσακιστές Ναυπλίου, Δαμασκηνοελιές κλπ., τόσο συμβατικής όσο και Βιολογικής καλλιέργειας. Η εταιρεία μαζί και με τις σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 3ο χιλ. της εθνικής οδού Κατερίνης – Λάρισας. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις ξεπερνούν τα 15.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενούν πέντε διαφορετικές σύγχρονες γραμμές παραγωγής.
Το νέο εργοστάσιο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα πληροί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις αναφορικά με την υγιεινή και το περιβάλλον και τον τρόπο  διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Ο σύγχρονος παραγωγικός εξοπλισμός   χαρακτηρίζεται από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής που διευκολύνει τόσο την παραγωγική ευελιξία και αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση των απαιτήσεων όλων των συστημάτων υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας  όσο και της επίτευξης ανταγωνιστικών παραγωγικών δεικτών. Ο προσανατολισμός της εταιρείας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας  επαληθεύεται και από την πιστοποίηση βάσει διεθνών προτύπων (IFS).
Σήμερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αποθηκεύονται και επεξεργάζονται περίπου 11.000 τόνοι ελιών, οι οποίες υπόκεινται διαδικασίες φυσικής ζύμωσης και εκπίκρανσης σε υπόγειες δεξαμενές, τηρώντας πάντα με σεβασμό τις παραδοσιακές μεθόδους ωρίμανσης της ελιάς  υποστηριζόμενες από την σύγχρονη επιστήμη.
Στα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνονται ελιές ολόκληρες, εκπυρηνωμένες (χωρίς κουκούτσι), γεμιστές με πιπεριά, σκόρδο, αμύγδαλο, jalapeno pepper, piri-piri pepper, αγγουράκι τουρσί, λεμόνι, πορτοκάλι, λιαστή ντομάτα, τυρί, μπλε τυρί κ.α., κομμένες σε φέτες και μαριναρισμένες με διαφορές συνταγές μπαχαρικών, σε διαφορετικές συσκευασίες που καλύπτουν όλες τις καταναλωτικές και επαγγελματικές απαιτήσεις (εύκαμπτες σακούλες, γυάλινα βάζα, λευκοσιδηρά δοχεία, πλαστικά σκαφάκια, πλαστικό βαρέλι).  Τα παραπάνω προϊόντα μπορεί να είναι φρέσκα, παστεριωμένα, αποστειρωμένα και συσκευασμένα και σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (ΜΑΡ) κατά περίπτωση, προκειμένου να διατηρείται σε άριστη κατάσταση η ποιότητα του προϊόντος.  Η γνώση της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας σε συνδυασμό με την παραγωγική ευελιξία υποστηρίζουν τις σύγχρονες τάσεις του καταναλωτή αναπτύσσοντας νέα προϊόντα που απευθύνονται τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, γεγονός που έχει επιτυχώς αποδειχτεί σ τις αγορές δραστηριοποίησης της  εταιρείας.  
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και τα νέα  προϊόντα που συνεχώς εμπλουτίζουν το προϊοντικό portofolio  μεταξύ των οποίων πρωτοποριακά  προϊόντα Antipasti (λαχανικά γεμιστά με τυρί), πιπεριές και τουρσιά, πάστες ελιάς, λιαστή ντομάτα, κάπαρη προσφέροντας μια ακόμη δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας.
Σύμφωνα με  τον κ. Κωνσταντόπουλο,  το σημαντικότερο  περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας αποτελεί η αλυσίδα των παραγωγών που έχει αναπτυχτεί σε όλη την Ελλάδα και η οποία συνεχώς διευρύνεται με νέα μέλη. Ο κ. Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος, ιδρυτής της εταιρίας, και ο γιος του Προκόπης που συνεχίζει το έργο της ανάπτυξης, βρίσκονται σε στενή σχέση με τους παραγωγούς ακούγοντας τα προβλήματα τους, παρακολουθώντας την παραγωγή και καθοδηγώντας του στις τάσεις που ζητάει η αγορά. Υποστηρίζουν όλες τις καλές γεωργικές παραγωγικές πρακτικές στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται  η διαθεσιμότητα του προϊόντος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και να διασφαλίζεται η παραγωγική αειφορία.
Τα 56 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της ελιάς συνδυασμένα με τη συνεχή έρευνα που διεξάγει η εταιρεία σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια έχουν αναπτύξει βαθιά γνώση για το  προϊόν και τις ιδιαιτερότητες του δίνοντας την ικανότητα της καινοτομίας, της αξιοπιστίας και της ασφάλειας που απολαμβάνει ο καταναλωτής σε  όλο τον κόσμο. Η πόρτα των παραγωγικών εγκαταστάσεων είναι πάντα ανοιχτή στους λάτρεις της Ελληνικής Ελιάς για να δουν, να μάθουν  και να ταξιδέψουν στον γευστικό της κόσμο.

© 2024 foodbites