xanwellness

ΕΥΕΞΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙ ΧΑΝ WELLNESS

XAN-Wellness: ένα καινοτόμο προϊόν

Μια πρόποση στην υγεία ή ένα ποτό «ευεξίας». Έτσι θα χαρακτηρίζαμε το νέο καινοτόμο προϊόν ΧΑΝ Wellness, που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την υγεία του σώματος και του πνεύματός τους. Η έννοια της ευεξίας σχετίζεται πλέον άμεσα με την προάσπιση της υγείας. Η υγεία και η ζωτικότητα αποτελούν σήμερα βασικές αρχές της ζωής μας και απαιτούν συγκέντρωση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η «Ευεξία» είναι μια φιλοσοφία ζωής, μια ευθύνη προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας, βασική προϋπόθεση για την υγεία του ανθρώπου. Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες της εποχής μας, η ζυθοποιία Weihenstephan δημιούργησε ένα ελιξίριο για αυτούς που επιθυμούν ισορροπία σώματος και πνεύματος. Την XAN-Wellness, ένα καινοτόμο προϊόν, με υπέροχη γεύση, αναζωογονητικό, πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, χωρίς αλκοόλ και με υπέροχη γεύση.

Ως γνωστόν η μπίρα περιέχει ουσίες, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία μας και συνεπώς την κατατάσσουν (και κυρίως την μπίρα χωρίς αλκοόλ) μεταξύ των τροφών που ενισχύουν την υγεία μας.
Η βιταμίνη Β και το πυριτικό οξύ είναι σημαντικά για την καρδιά και τα αγγεία. Επιπλέον, το κριθάρι έχει ιδιότητες που δρουν κατά της χοληστερίνης.
Ο λυκίσκος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι πικραντικές ουσίες του λυκίσκου ανοίγουν την όρεξη και συμβάλουν στην χαλάρωση.
Η μαγιά περιέχει πολύτιμες βιταμίνες, όπως φυλλικό οξύ, B2, B12 καθώς και πολλά άλλα απαραίτητα αμινοξέα.
Η μπίρα περιέχει υδατάνθρακες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, θείο και άλλους φορείς πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που περιέχονται κυρίως στην βύνη.
Επιπλέον, περιέχει φαινολικές ενώσεις, όπως για παράδειγμα ρητίνες λυκίσκου, καθώς και το φυσικό αντιοξειδωτικό Ξανθοχουμόλη (XANthohumol), η οποία υπάρχει αποκλειστικά στον λυκίσκο.
Η Ξανθοχουμόλη είναι μια από τις πλέον ισχυρές πολυφαινόλες, και η φήμη της έχει αρχίσει να διαδίδεται στους επιστημονικούς κύκλους. Θεωρείται ως ένα μυστικό κατά πολλών ασθενειών, και συνεπώς μια πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη.
Αυτή η γνώση σχετικά με τις θετικές βιολογικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μπίρας χρησιμοποιήθηκε σωστά από την παραδοσιακή ζυθοποιία Weihenstephan, και αναπτύχθηκε μια ειδική μέθοδος παραγωγής μπίρας, η οποία επιτρέπει την διατήρηση υψηλών όγκων Ξανθοχουμόλης.
Η XAN-Wellness περιέχει ως και 50 φορές περισσότερη Ξανθοχουμόλη από τις κοινές μπίρες. Αυτό αυξάνει σημαντικά την αντιοξειδωτική της δράση. Αποτελείται κατά 40% από Weisse (σταρένια) μπίρα χωρίς αλκοόλ και κατά 60% από φρέσκο χυμό φρούτων.
Εκτός από την βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, έχει και ισοτονικές ιδιότητες, που μαζί με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της μπίρας, την καθιστούν ένα «ποτό για αθλητές», που συμβάλλει στην διατήρηση και την ενίσχυση του οργανισμού κατά την άθληση.
Στο ανθρώπινο σώμα γίνονται συνεχείς και πολύπλοκες χημικές αντιδράσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματά τους μπορεί να οδηγήσουν και σε ανεπιθύμητες χημικές αντιδράσεις (όπως η διαίρεση των ατόμων ή των μορίων των κυττάρων). Αυτό οφείλεται κυρίως στις κακές διατροφικές μας συνήθειες, στο άγχος, στο νέφος και στα φάρμακα που καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματός μας με αποτέλεσμα την δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα τοιχώματα των κυττάρων, προκαλούν φλεγμονές και επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης. Οι ελεύθερες ρίζες περικλείουν τα κύτταρα και μακροπρόθεσμα προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα όργανα του σώματος. Ευτυχώς η φύση δημιούργησε αντισώματα που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες: τα αντιοξειδωτικά.
Τα αντιοξειδωτικά, ως γνωστόν, είναι εξαιρετικά σημαντικά καθώς διατηρούν τα κύτταρα υγιή. Σχηματίζουν ένα τείχος προστασίας στο σώμα μας.
Η XAN-Wellness, είναι ένα φρουτώδες ποτό για χαλάρωση με σημαντική διατροφική αξία και μπορεί να συμβάλει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Εκτός από την XAN-Wellness η ζυθοποιία Weihestephan παράγει και την σιταρένια Xan Heffe Weisse, με αλκοόλ 4,5%.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την XAN-Wellness
Ξανθοχουμόλη – Ανήκει στις πολυφαινόλες και εκτός από τη προστασία που μας παρέχει από τις ελεύθερες ρίζες ενισχύει την δράση των βιταμινών C και E κατά σχεδόν 20 φορές.
Υδατάνθρακες – Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για το σώμα.
Βιταμίνες B1, B2, B3, B6 – Οι βιταμίνες που βοηθούν τα νεύρα μας.
Βιταμίνη C – Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Νιασίνη – Ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλει στην αναπνοή των κυττάρων.
Σίδηρος – Σημαντικός για την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας και την παροχή οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Κάλιο – Απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας των κυττάρων.
Χαλκός – Σημαντικός για την ενέργεια, το αίμα, τα νεύρα και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Μαγνήσιο – Ενισχύει την καρδιά, τους μύες και τα νεύρα.
Μαγγάνιο – Ενισχύει την χρήση των συμπλεγμάτων βιταμινών B.
Νάτριο – Σημαντικό για την ισορροπία νερού και οξέων
Φώσφορος – Σημαντικός για την ενίσχυση των οστών και αποτελεί καλή πηγή ενέργειας.
Ψευδάργυρος – Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τα κύτταρα.
Πολυφαινόλες-  Ενισχύουν την προστασία των κυττάρων και έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Φυλλικό οξύ – Απαραίτητο για την δημιουργία νέων κυττάρων και τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών.

 

Ιωάννα Ανδριοπούλου ( Beer Editor Beer Catalog)

© 2024 foodbites