pagoto

Αναθεώρηση της ελληνικής εθνικής νομοθεσίας για το παγωτό

 

 

Αναθεωρήθηκε με την απόφαση 369/2011 του ΑΧΣ η εθνική νομοθεσία για το παγωτό. Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1390 Β΄/27.04.2012).

Με την απόφαση αυτή αναθεωρείται το άρθρο 137 του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών. Τα βασικότερα σημεία της νέας νομοθεσίας είναι:

  1. Διευρύνεται ο ορισμός του παγωτού και πλέον μπορούν να πωλούνται ως παγωτά και προϊόντα που για την παρασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί και αλλά συστατικά (φυτικά λιπαρά) πλέον αυτών του γάλακτος. Διευκρινίζονται οι Κατηγορίες παγωτών και καθορίζονται κριτήρια περιεκτικότητας στα διάφορα συστατικά για την διάκριση τους σε κατηγορίες.
  2. Καθορίζονται ορισμένες κατηγορίες παγωτού στις οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά συστατικά γάλακτος
  3. Καθορίζονται τα επιτρεπόμενα συστατικά γάλακτος

 

Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Εθνικού τυπογραφείου κάνοντας αναζήτηση με τον αριθμό ΦΕΚ

 

 

Ετικέτες:

© 2025 foodbites